Frica de faliment face bine: de ce HTC 10 ar putea fi ultimul mare succes al HTC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficial, HTC a anunţat 10 – un nume stupid, un dispozitiv surprinzător de bun, cel puţin din „fişa tehnică“. Iată ce au pus şi ce n-au pus taiwanezii în poate ultimul lor flagship.

Înainte de a lăuda ceea ce HTC 10 face bine, trebuie să ştii că această companie a fost cândva una de succes. N-ai spune asta după cum arată ultimele lor telefoane. De la HTC One M7 până în prezent n-a reuşit să mai surprindă decât prin stângăcii. HTC 10 pare să fie reversul medaliei. Sau este ca încordarea unui spânzurat înainte de a renunţa. În fine, acest telefon va fi disponibil din mai în versiunile de culoare Carbon Grey şi Glacier Silver, e din metal, are o cameră bună şi, în sfârşit, aş putea recomanda cuiva să cumpere un HTC. Poate ultimul. Playtech are un hands-on cu telefonul

HTC 10 e o bucată de aluminiu în care au fost introduse diverse componente care îl fac un telefon. Are un procesor Snapdragon 820 cu patru nuclee, 4GB de memorie RAM, spaţiu de stocare de 32 sau 4GB, suportă card microSD, şi o cameră de 12 megapixeli.

Camera, ei bine, e specială. HTC a înţeles, în sfârşit, că Ultrapixel a fost o tehnologie bună, aşa că a folosit-o şi aici, oferind pixeli mai mari (captează mai multă lumină) şi oferă stabilizare optică. Unghiul de cuprindere este ca la Samsung Galaxy S7 (26mm). Filmează full HD şi 4K, face poze şi ar putea fi o alternativă pentru iPhone şi Galaxy S7.

În lungul comunicat de presă pe care HTC l-a transmis către „Adevărul“ este lăudată perfecţiunea designului. Că e perfecţiune sau nu e mai puţin important, contează că arată bine, e un bloc solid de aluminiu cu margini drepte acolo unde trebuie şi înclinate acolo unde ar trebui să-l facă mai confortabil. De asemenea, sunt butoane capacitive, fără să mai ia din spaţiul ecranului, iar butonul Home are integrat un scanner de amprente. Plus că nu mai există niciun logo HTC pe faţa telefonului (în sfârşit!).

image

Uite un fragment din comunicat, ca să înţelegi cât de disperată a ajuns HTC şi cât vrea să-ţi placă, cu adevărat, acest smartphone: „Este important şi că am desăvârşit construcţia telefonului. Proiectat cu stricteţe pentru a face faţă loviturilor, accidentelor şi zgârieturilor de fiecare zi, noul HTC 10 a fost supus unor teste de temperatură extremă de peste 168 de ore, de la o temperatură de îngheţ de -20’C la una pârjolitoare de 60’C, plus peste 10.000 de teste de cădere, îndoire, zgâriere şi coroziune“. Practic, zeii ce mai sunt atât de duri şi poate Superman.

Mai trebuie să reţii despre camera foto că este proiectată să se declanşeze în numai 0,6 secunde şi are autofocalizare laser. Modul Pro oferă opţiuni avansate pentru fotografii experimentaţi, incluzând formatul RAW. HTC se laudă şi cu scorul DxOMark: 88, această sursă fiind un etalon pentru cei interesaţi de calitatea camerelor foto digitale. HTC 10 are şi primul sistem de înregistrare audio stereo Hi-Res pe 24 biţi din lume, surprinzând de 256 de ori mai multe detalii decât înregistrările standard, dintr-un spectru de frecvenţă de două ori mai larg. Se aude bine, da? Să sperăm.

image

Deşi nu mai sunt difuzoare stereo clasice BoomSound, încă există... BoomSound. Arhitectura e diferită. Există un difuzor la bază şi unul în partea superioară a ecrnaului, iar această difuzare separată a frecvenţelor înalte şi joase, precum la sistemele acustice de vârf, ar trebui să asigure un sunet bun.

Trecând la ecran, e de 5,2 inci QuadHD cu tehnologie LCD, ceea ce înseamnă că tonurile de negru nu vor fi ca pe un AMOLED. E o pierdere măruntă, dar sesizabilă, dacă le compari direct. Când vine vorba de energie, telefonul e încărcat prin Quick Charge 3.0, adică 50% în 30 de minute, şi acumulatorul are 3.000 mAh. De asemenea, există un sistem PowerBotics, care detectează şi opreşte automat aplicaţiile ce consumă prea multă energie, îmbunătăţind durata acumulatorului cu 30% şi oferindu-ţi o perioadă de până la două zile între încărcări.

image

Iată încă un fragment din comunicatul de presă, căci este o atitudine bună a HTC: „reducând numărul de aplicaţii duplicat şi bloatware preinstalate, şi integrând tot ce e mai bun de la HTC şi Google, am creat un telefon mai eficient, care îţi permite să alegi ce aplicaţii îţi doreşti să ai pe dispozitivul tău“. Asta înseamnă pe scurt că aplicaţiile inutile au dispărut şi Sense e o interfaţă aproape utilizabilă.

Dacă şi cu HTC 10 această companie eşuează, înseamnă că n-a înţeles nimic, în aproape două decenii, de la telefonul mobil, ce vor utilizatorii şi ce ar trebui să reprezinte un smartphone.

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite