Hackerul care a deblocat primul iPhone intră pe piaţa aplicaţiilor legale

Hackerul care a deblocat primul iPhone intră pe piaţa aplicaţiilor legale

„Reactions“ este aplicaţia pe care o pregăteşte George Hotz. FOTO Adevărul

Primul om care a deblocat primul iPhone a devenit legendă. El a reuşit asta în 2007, la doar 17 ani, a recidivat cu soluţia pentru iPhone 3GS şi acum vrea succesul în App Store cu o aplicaţie puţin mai altfel.

Primul iPhone a venit pe piaţă în 2007 şi mulţi utilizatori au vrut să-l folosească şi în alte reţele, nu doar cea a operatorului AT&T. George Hotz a rezolvat acest aspect cu soluţia sa de deblocare. În App Store, el vrea să debuteze cu aplicaţia „Reactions“, notează „Cult of Mac“. Este o aplicaţie de realizat şi distribuit poze, dar un pic altfel faţă de Instagram, Twitter sau Flickr.

Hotz, sau Geohot după cum semnează în online, a creat „Reactions“ pe ideea ca cei care văd poza să vadă şi reacţia celui care a realizat-o. Astfel, aplicaţia face două poze în acelaşi timp, una cu camera principală şi una cu cea frontală. Mai mult, trebuie să fii şi rapid când faci o poză. Acestea sunt distribuite automat, dacă nu atingi ecranul în primele 3 secunde de la realizare. Cât mai rapid, pentru cât mai multe reacţii imediate. 

Aplicaţia are şi un site oficial şi, deocamdată, aşteaptă confirmarea de la Apple dacă intră sau nu în App Store. Geohot spune despre aplicaţie că aduce şi o tuşă personală. „Uite o poză cu Turnul Eiffel din timpul călătoriei mele la Paris. Dar de unde ştii că e făcută de mine? Ce o face diferită de alte poze pe care le găseşti pe Google Images? «Reactions» imortalizează şi obiectivul, şi pe tine.“

În lumea hackerilor, Geohot a mai venit cu o soluţie de jailbreak pentru iPhone 3GS şi o metodă de hacking pentru Sony PS3. Pentru reuşita cu primul iPhone a fost felicitat şi de Steve Wozniak, cofondator Apple, notează „Cult of Mac“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: