Google taie suportul pentru Galaxy Nexus pe motiv că este prea vechi pentru a fi trecut pe Android 4.4 KitKat

Google taie suportul pentru Galaxy Nexus pe motiv că este prea vechi pentru a fi trecut pe Android 4.4 KitKat

Galaxy Nexus iese din liga selectă a Google.

Google a lansat o nouă versiune de Android, dispozitivele Nexus mai vechi o vor primi, dar nu şi cel mai bun model din urmă cu doi ani. Ultimul Nexus produs de către Samsung spune „adio“ ligii Nexus.

Google a lansat ieri noua versiune pentru Android şi noul smartphone. Este Nexus 5 produs de către LG, iar Android 4.4 poartă numele de „KitKat“. Pe lângă aceste noutăţi, Google a promis actualizări pentru Nexus 4, Nexus 7 şi Nexus 10 în următoarele zile, iar modelele Google Edition de HTC One şi Galaxy S4 vor primi pe parcursul următoarelor săptămâni.

Dispare însă, din lista de dispozitive suportate, Galaxy Nexus. Este ultimul Nexus produs de către Samsung, după Nexus S din 2010, are un ecran de 4,65 inci HD, cameră foto de 5 megapixeli şi a venit cu Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Google nu a spus de ce nu mai primeşte Android 4.4 KitKat acest model, dar Engadget notează că de vină ar fi cipul de la Texas Instruments cu care telefonul este dotat.

TI a anunţat că iese din industria mobilă şi astfel nu mai este în poziţia de a oferi suport pentru modele mai vechi. Sistemul de operare, oricât de open source ar fi, trebuie verificat şi optimizat pe hardware înainte de lansare. Se prea poate ca dezvoltatorii independenţi să lucreze pentru a livra actualizarea şi pentru Galaxy Nexus, dar oficial, Over The Air, nu va veni de la Google. Oficial, compania spune că telefonul e mai vechi de 18 luni, perioadă de-a lungul căreia asigură actualizări.

Hai să discutăm, ne găseşti pe Facebook - Tech Adevărul

Află mai multe: 

Google Nexus 5 prezentat oficial: un telefon pentru cei mai mari fani Android

Android 4.4 Kit Kat a fost prezentat: sistem de operare pentru toată lumea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: