GALERIE FOTO Cohortă de BlackBerry pregătită pentru anul acesta

GALERIE FOTO Cohortă de BlackBerry pregătită pentru anul acesta

Noul BlackBerry de top va arăta în acest fel

Research in Motion, producătorul telefoanelor BlackBerry nu a fost la Târgul de Tehnologie din Las Vegas, CES 2013, dar a anunţat oficial la câte surprize se pot aştepta fanii mărcii în viitorul apropiat. Astfel, vor exista şase modele noi.

Telefoanele vor funcţiona pe noul sistem de operare BlackBerry 10 şi vor fi introduse la mai mulţi operatori globali pe parcursul lui 2013.

„Intenţionăm ca în timp să ne schimbăm în totalitate portofoliul de produse, pentru a avea o gamă completă de dispozitive cu BlackBerry 10“, a declarat  Frank Boulben, unul dintre şefii companiei, în timp ce vizita CES 2013.

Gadgeturile cu BlackBerry 10 vor fi lansate oficial pe 30 ianuarie, în cadrul unor evenimente care se vor desfăşura la New York, Toronto, Londra, Paris, Johannesburg şi Dubai.

Singurele dispozitive despre care se cunosc detalii sunt BlackBerry N-Series (un telefon cu tastatură completă, dar care probabil se va numi altfel) şi  BlackBerry Z10, telefonul de top, cu touchscreen şi ecran mare. Celelalte patru modele vor fi probabilş în toate categoriile de preţ, deşi nu ar trebui să ne aşteptăm la o phabletă BlackBerry.

Boulben a mai confirmat că în momentul în care clienţii vor pune mâna pe telefoanele cu BlackBerry 10, sistemul de operare va avea un ecosistem format din 70.000 de aplicaţii. În comparaţie, AppStore, magazinul de aplicaţii al Apple avea în septembrie 2012 700.000 de aplicaţii.

Ce vor aduce noile modele?

Din informaţiile care au fost oferite până acum s-au au ajuns pe surse, RIM va lansa un dispozitiv integral touchscreen cu un ecran de 4,65 inci şi o rezoluţie de 1280x720, procesor dual-core Qualcomm, memorie RAM de 2 GB şi cameră foto de 8 megapixeli, potrivit „GSMArena".

Foto
DIspozitivele cu BlackBerry 10

Cel de-al doilea terminal va fi unul clasic Blackberry cu tastatură fizică şi aspect asemănător actualului Bold 9900, potrivit „DigitalTrends". Rezoluţia va fi una de 720x720 pixeli şi ecranul va fi tactil. Cel mai probabil va avea tot un procesor dual-core cu o memorie RAM de cel puţin 1 GB.

Blackberry OS 10 va avea o interfaţă nouă, botezată „Flow", şi, după cum îi spune numele, totul ar trebui să ruleze fără probleme, ca un val continuu. În plus, RIM s-a concentrat şi pe partea de multimedia, introducând suportul pentru DLNA. Astfel, videoclipurile din telefon pot fi trimise către alte dispozitive, în special televizoare, fără a fi nevoie de cabluri.

Navigarea în noul sistem de operare se va face în stilul Nokia N9 şi MeeGo. Astfel, cu o glisare pe ecran din partea dreaptă, în timp ce eşti într-o aplicaţie, îţi aduce ultima aplicaţie pe care ai folosit-o, scrie „The Verge". Iar o glisare din stânga va aduce un meniu contextual fie pentru acea aplicaţie, fie pentru o comunicare între aplicaţii, cum ar fi distribuirea unui link sau unei poze.

Mai multe detalii despre sistemul de operare în video-urile de mai jos. 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările