7 despre S7: cele mai bune lucruri pe care le face noul Samsung Galaxy

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaxy S7 şi Galaxy S7 edge sunt noile telefoane Samsung. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul
Galaxy S7 şi Galaxy S7 edge sunt noile telefoane Samsung. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul

Samsung Galaxy S7 a fost lansat în România şi odată cu el începe oficial anul în telefonie mobilă. Iată ce face bine.

Samsung Galaxy S7 vine în două versiuni: una clasică, cu ecran de 5,1 inci, şi una edge, cu ecran de 5,5 inci. Ambele au 4GB de memorie RAm, ecrane la rezoluţie 2K, 32 sau 64GB spaţiu de stocare şi suportă card microSD de până la 200GB, dar nu vei putea instala aplicaţii pe el. Camerele foto sunt de 12 megapixeli, cu posibilitatea de a filma la rezoluţie 4K şi cu un sistem de autofocalizare foarte rapid. 

Deloc surprinzător, vin cu Android Marshmallow cu interfaţa TouchWiz peste, au aplicaţii Google, Samsung şi Microsoft preinstalate, iar procesorul este răcit cu un sistem special. Că tot a venit vorba de procesor, Samsung foloseşte un quad-core Snapdragon 820 sau un octa-core Exynos 8890, producţie proprie. 

Din 3 martie sunt oficial în România, iar preţurile sunt destul de mari. Cel mic are un preţ de 3.300 de lei, pe când versiunea S7 edge ajunge la 3.700 de lei. Totuşi, merită să dai atâţia bani pe aceste telefoane?

Galaxy S7 şi cele mai mari şapte atuuri

Camera este incredibilă şi nu este o exagerare. Focalizează foarte repede când filmezi (vezi o mostră în videoul de mai jos), parcă şi mai repede când fotografiezi, iar modul HDR este cel mai bun din câte există pe telefoanele disponibile în acest moment. Poţi filma la rezoluţie 4K, dacă vrei, sau la full HD cu 60 de cadre pe secundă. Dar cu siguranţă dintre telefoanele cu Android (şi la multe capitole dintre toate smartphone-urile), Samsung are cea mai bună cameră foto. iPhone încă mai câştigă la setul de aplicaţii pe care le poţi lua din App Store. 

Galaxy S7 are o baterie de 3.000 mAh şi S7 edge are una de 3.600 mAh. La cât de bună e optimizarea consumului, la cât de ridicată e calitatea ecranului, la cât de eficient este modul ultra power saving, astfel de baterii sunt ceea ce lipsea de pe telefoanele Samsung. Şi LG G4 avea baterie de 3.000 mAh, dar cu un ecran care consumă mai mult (IPS LCD) şi cu diagonală de 5,5 inci. 

samsung galaxys7 foto razvan baltaretu/adevarul

Se prea poate ca ecranul S-AMOLED de pe aceste modele să fie cel mai bun din câte există pe piaţă. Oferă niveluri de luminozitate bune, claritate sporită, câteva presets să reglezi dacă vrei culori mai saturate sau nu şi modul Always-on care funcţionează şi cu pixelii coloraţi, nu doar alb-negru ca pe Motorola Moto X. Modul Always-on înseamnă că pe ecranul blocat îţi sunt afişate informaţii constant, fără să mai trebuiască să deblochezi telefonul.

samsung galaxys7 foto razvan baltaretu/adevarul

Ambele telefoane rezistă la apă şi praf, ba chiar pot fi şi scufundate până la o adâncime de 1,5 metri timp de 30 de minute. Şi Galaxy S5 rezista la apă, dar era urât, pe când cele două vin cu un design plăcut, iar carcasa din metal şi sticlă nu te face să-ţi fie jenă cu telefonul tău.

Mai nou, Galaxy S7 suportă card microSD. Pentru mine nu e un plus, că nu depind de astfel de medii de stocare, dar sunt oameni care au carduri pe care ţin muzică, poze sau videoclipuri şi vor să le folosească în continuare. Până la 200GB poţi folosi orice card, de preferat de mare viteză, dar atenţie că nu poţi instala pe el aplicaţii. 

image

Samsung Galaxy S7 edge a devenit un telefon mult mai util. Ecranul este puţin mai mic, marginea suportă mai multe aplicaţii şi serveşte drept o alternativă foarte bună la Note 5. Cel puţin până apare Note 6. Totodată, ambele telefoane au cel mai bun design între Galaxy S6 şi Note 5.

samsung galaxys7 foto razvan baltaretu/adevarul

Poţi folosi telefonul pentru căşti de realitate virtuală de la Samsung. Nu este chiar cel mai mare beneficiu, dar sunt oameni care vor să experimenteze cu această nouă tehnologie şi e bine de ştiut că sud-coreenii oferă aşa ceva. Iei o cască Gear VR, pe care o primeşti gratuit la precomandă, dacă te grăbeşti, pui telefonul şi gata. Plus că Samsung are şi o cameră pentru videoclipuri interactive, dacă vrei să creezi aşa ceva.

Şi marile minusuri şi probleme ale Galaxy S7, deoarece nu se putea să spun doar părţile pozitive. Galaxy S7 nu are port USB-C şi viaţa mea nu depinde de aşa ceva, dar este noul standard, iar Samsung trage de timp şi lungeşte până la anul adopţia. Apoi, camera tot iese în afară, mai puţin, dar tot se va freca de birou, haine şi cel mai probabil se va zgâria. De asemenea, interfaţa e la fel de urât ca întotdeauna! Bine, exagerez, e mai bine decât în anii precedenţi, dar aş fi apreciat o temă Material, care deja există în Galaxy Apps, decât ceea ce Samsung face.

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite