Galaxy Note 3, gigantul de 6,3 inci şi cu cel mai mare procesor. Samsung caută înlocuitori pentru Apple în China

Galaxy Note 3, gigantul de 6,3 inci şi cu cel mai mare procesor. Samsung caută înlocuitori pentru Apple în China

Galaxy Note 2 este cel mai puternic dispozitiv Samsung care să aibă un ecran de până în 7 inci.

Phabelete au succes şi acest lucru nu mai e o surpriză, astfel că este foarte probabil ca Samsung să lucreze deja la viitoarea generaţie Note. Procesorul cu 8 nuclee prezentat la CES 2013 este vehiculat ca fiind „creierul“ viitorului gadget sud-coreean.

Viitorul hibrid Galaxy Note va avea un ecran de 6,3 inci, depăşind Note 2 şi gigantul Ascend Mate de la Huawei. Procesorul va fi vedeta Exynos 5 Octa alcătuit din două platforme a câte patru nuclee, unite sub „bagheta“ big.LITTLE de la ARM. Alte specificaţii nu au fost numite de către cei de la „Unwired View“, dar este foarte probabil ca phableta să aibă 2 GB de memorie RAM şi o rezoluţie full HD 1080p.

Viitorii ani sunt importanţi pentru Samsung pe piaţa telefoanelor şi tabletelor. Asta pentru că parteneriatul cu Apple este tot mai şubred, mai ales după scandalul copiatului, iar sud-coreenii s-au remarcat deja pe piaţă, astfel că acum trebuie să îşi întreţină rata de creştere a vânzărilor. Galaxy S este cel mai de succes model de până acum, dar nici Galaxy S2 sau S3 nu s-au descurcat sub cifra de 40 de milioane unităţi vândute.

Samsung mai trebuie să se asigure că nu-i vor scădea veniturile, dacă furnizarea de componente către Apple pică. Se pare că şi-au pregătit încă din vara lui 2012 o ieşire sigură din parteneriat, directorul Kwon Oh-hyun organizând mai multe întâlniri cu unele companii chineze către care să livreze procesoare. Aceste discuţii s-au purtat la CES 2013

Un oficial Huawei a şi confirmat că sud-coreenii i-au abordat pentru a forma o alianţă. Iar un reprezentant de la ZTE ar fi afirmat, potrivit „Unwired View“, că ei vor procesoare bune, dar şi la preţuri avantajoase. Până aceste discuţii se vor concretiza sau vor fi făcute publice, există estimări ale specialiştilor care spun că 80% din veniturile Samsung pe piaţa cipurilor vin de la Apple. Totuşi, divizia de dispozitive mobile a Samsung creşte, astfel că va urma un parcurs invers proporţional.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: