FOTO VIDEO Hands-on cu noua gamă Galaxy Note 20, proaspăt anunţată de Samsung

FOTO VIDEO Hands-on cu noua gamă Galaxy Note 20, proaspăt anunţată de Samsung

În cadrul evenimentului Galaxy Unpacked, Samsung a anunţat componenţa celei mai noi game Galaxy Note 20, formată din două dispozitive.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noi am avut şansa de a ne juca cu ele o scurtă perioadă, astfel că am putut să le examinăm îndeaproape, în videoclipul şi imaginile de mai jos.

Gama Galaxy Note 20 este formată, surprinzător, din doar două dispozitive: Galaxy Note 20 şi Galaxy Note 20 Ultra. Plus-ul a ieşit aşadar din schemă, Samsung preferând să meargă pe doar două dispozitive amândouă însă extraordinar de puternice şi pregătite pentru utilizatorii de business.

Galaxy Note 20

Astfel, Galaxy Note 20, cel prezentat în videoclipul hands-on, vine cu o greutate de sub 200 de grame (192 mai exact), şi un display de 6,7 inci FHD+ Flat, cu raport 20:9 şi rată de refresh de 60Hz.

În ceea ce priveşte performanţa, avem un Exynos 990 pe 7nm, cu o singură configuraţie disponibilă: 8GB de memorie RAM LPDDR5 cu 256GB de stocare. Bateria are 4300mAh şi permite încărcare pe fir la 25W şi wireless la 15W.

Ansamblul de cameră de pe spate este format din 3 senzori: unul wide, de 12MP (F1.8), un tele de 64MP (F2.0) şi un ultra wide de 12MP (F2.2.), în timp ce pe faţă, în acel punch-hole, se află un senzor de 10MP (F2.2).

Galaxy Note 20 Ultra

Galaxy Note 20 Ultra este, la fel ca S20 Ultra, un telefon al superlativelor. El vine cu un ecran uriaş de 6,9 inci WQHD+ Edge, cu rată de refresh de 120Hz şi raport 19,3:9, la o greutate de 208 grame.

De performanţă se ocupă tot un Exynos 990 pe 7 nm, dar de data asta avem mai multe configuraţii posibile. Astfel, utilizatorii pot alege să aibă o memorie RAM de 8GB/12GB, dar şi o memorie de stocare de 256GB sau 512GB, care poate fi extinsă prin utilizarea unui card microSD (la fel ca la Note 20).

Bateria este puţin mai mare decât pe fratele său din serie, având 4500mAh, dar încărcarea este aceeaşi - 25W pe fir, 15W pe wireless.

La camere remarcăm prezenţa unui ansamblu pe spate format dintr-un senzor principal de 108MP (F1.8), un senzor tele de 12MP (F3.0) şi un ultra wide tot de 12MP (F2.2). În punch-hole se află aceeaşi cameră de selfie ca pe Note 20, de 10MP (F2.2).

Ambele telefoane vin cu rezistenţă la praf şi apă IP68 şi conectivitate 5G, respectiv Wi-Fi 6. De asemenea, ambele au amprenta integrată în ecran şi observăm că locaţia S Pen-ului a fost schimbată, acesta găsindu-se acum pe partea stângă a telefonului.

Samsung a vorbit şi despre parteneriatul său cu Xbox, care devine din ce în ce mai strâns, gama Note 20 fiind construită şi pentru gaming, prin Project xCloud. În anumite pieţe, utilizatorii vor primi la precomandă un abonament Xbox Game Pass pe 3 luni, în timp ce în altele, vor fi oferite diverse accesorii.

Gama Note 20 va fi disponibilă în variantele de culoare: Mystic Bronze, Mystic Green şi Mystic Grey pentru Note20 şi Mystic Bronze, Mystic White, Mystic Black pentru Note 20 Ultra, cu preţuri pornind de la 949 de euro.

În România, noile dispozitive vor fi disponibile la precomandă în perioada 5-20 august, împreună cu Galaxy Buds Live pentru Galaxy Note 20 Ultra 5G şi Galaxy Buds+ pentru Galaxy Note 20.

După un prim contact, pot spune că ambele dispozitive îmi plac la nebunie. Noua nuanţă Mystic Bronze este probabil cea mai frumoasă utilizată de Samsung până acum, iar scurtele teste de cameră pe care le-am făcut m-au impresionat. Rămâne de văzut care va fi opinia finală după ce vom testa o perioadă noua gamă Galaxy Note 20.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: