Samsung Galaxy Note 4 e un telefon care suferă din cauza faptului că are rivali pe o piaţă pe care a inventat-o. Samsung a inventat phabletul modern, oricât de mult urăsc eu cuvântul ăsta. Acum câţiva ani, Samsung Galaxy Note era o noutate, un telefon mare şi cu stylus, adică un pix inteligent. Astăzi este un telefon de dimensiuni medii, cu stylus, ecran senzaţional şi caracteristici de top.

Noi am primit dispozitivul de la cei de la QuickMobile, la care varianta cu 32 de GB capacitate de stocare ajunge la 3.500 de lei.

Nu e un dispozitiv ieftin, dar vorbim de nu terminal premium, care încearcă să fie mai mult decât simplul dispozitiv de reţele sociale. E un telefon business, în acelaşi timp e un telefon personal. E un Android modificat de Samsung, care permite să faceţi mai multe acţiuni deodată, cum niciun alt telefon nu vă permite.

E un terminal cu un ecran Quad HD, adică 2560x1440 de pixeli. E cel mai bun ecran pe care îl puteţi găsi astăzi pe un telefon. Are o cameră de 16 megapixeli şi 3 GB de RAM. Cum s-a comportat, vă spunem mâine în cadrul review-ului.

Dacă tot suntem la poze acum, vă spunem că designul e puţin schimbat, după cum se vede. Liniile laterale sunt mai fine, cu inserţiile de aluminiu pe care le-am văzut şi la Samsung Galaxy Alpha, dar de data aceasta aluminiul este vopsit în alb, pentru mai multă discreţie.

Telefonul nu strigă: “Uite, am aluminiu!”. E un lucru excepţional că Samsung produce un telefon discret. Problema e preţul.

Ce vreţi să aflaţi despre el?

Mâine voi scrie review-ul şi voi răspunde şi la întrebările voastre.