FOTO FireChat a ajuns pe Android. Mesagerie gratuită fără internet şi GSM

FOTO FireChat a ajuns pe Android. Mesagerie gratuită fără internet şi GSM

FireChat a ajuns şi pe Android FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul

FireChat, populara aplicaţie de pe iOS prin care putem trimite mesaje fără o conexiune la internet, cu ajutorul Bluetooth, a ajuns pe Android. Tech Adevărul a testat-o şi vă aduce primele impresii.

Ştiri pe aceeaşi temă

FireChat se foloseşte de Bluetooth şi are două opţiuni - toate persoanele şi Nearby, adică persoanele pe care le găseşte în apropierea noastră într-un moment dat.

Nu avem nevoie de un cont făcut cu adresa de mail, ci doar cu numele propriu sau oricare alt pseudonim. FireChat e acum în primele 10 aplicaţii în 80 de ţări pentru iOS, potrivit CEO-ului Open Garden, Micha Benoliel.

Noi am testat-o şi am descoperit că nu e perfectă. Putem folosi bluetooth, da, dar înainte de orice mesaj trebuie să ne conectăm telefoanele între ele. Acest lucru poate părea complicat şi lent. Nu uitaţi că FireChat funcţionează pe o distanţă limitată, 30-50 de metri şi nu e un înlocuitor pentru o aplicaţie obişnuită. Să zicem că ar funcţiona într-o redacţie, într-un birou, ca un chat comun sau într-o clasă. Din păcate, nu se pot face multe lucruri.

Puteţi descărca FireChat din Play Store la acest link. 

Nu există grupuri secrete, nu există comunicaţii în care să nu poată intra alţii, nu putem vorbi doar cu o singură persoană. Mai multe detalii foto în galerie.

FireChat se foloseşte de WiFi, dar nu este necesară o conexiune la Internet, la un hotspot. FireChat, şi alte aplicaţii similare care vor mai fi lansate în viitor, se foloseşte şi de Bluetooth şi deja se prefigurează cadrul în care funcţionează. Este o aplicaţie de mesagerie instant care poate trimite mesajele pe o rază relativ limitată de 10 până la 100 de metri (sau mai mult, dacă sunt mai multe dispozitive implicate).

Prin FireChat, telefoanele se conectează unele la altele şi sunt transmise mesajele celor intrate în această reţea locală. Practic, poţi denumi acest sistem drept „camera de chat 2.0“ şi se dovedeşte util când e vorba de o încăpere în care sunt mai mulţi oameni, dar nu există Internet, nu e bună acoperirea GSM sau pur şi simplu nu toţi vor să trimită SMS-uri ori să folosească aplicaţii ca WhatsApp şi Facebook Messenger.

În prezent, FireChat funcţionează pe circa 30 de metri, dar planul creatorilor este mai mare. Aplicaţia este creată de către Open Garden al cărei director Micha Benoliel susţine că prin astfel de produse dispozitivele mobile inteligente pot scăpa de limitările unei reţele. „Această abordare este foarte interesantă în domeniul multiplayer gaming şi pentru altfel de aplicaţii de comunicare“, a spus Benoliel.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările