FOTO Primul „cuvânt“ al Intel pentru piaţa telefoanelor mobile: Yolo

FOTO Primul „cuvânt“ al Intel pentru piaţa telefoanelor mobile: Yolo

Noul dispozitiv al Intel motorizat de procesor x86. FOTO Techweez

La CES 2013, Intel a anunţat că îşi va lansa pe piaţă un smartphone propriu pe care să-l doteze cu un procesor pe arhitectură x86. Acesta a căpătat şi un nume acum, împreună cu imagini oficiale şi chiar un test de performanţă.

Compania a prezentat deja un prototip la CES 2013, iar Yolo*, numele sub care a intrat pe piaţă, este puţin mai bun decât acela. Are un procesor Intel Atom la 1,2 GHz frecvenţa, memoria RAM este de 512 MB, dar ecranul are doar 3,5 inci cu o rezoluţie de 480x320 pixeli, adică la fel ca cea a primelor telefoane cu Android, notează „Techweez“.

În altă ordine de idei, este mic, robust şi primul smartphone Intel prin care încearcă să dovedească eficienţa platformei Atom pentru dispozitivele mobile. Produsul este destinat pieţelor emergente.

Yolo mai vine cu 4 GB spaţiu de stocare si suport pentru carduri microSD. Încărcarea se face prin microUSB, camera este de 5 megapixeli, iar autonomia este dată de o baterie de 1.500 miliamperi. Sistemul de operare este Android 4.0 şi conform review-ului făcut de site-ul „Techweez“ telefonul rezistă o zi întreagă dacă este folosit mai mult pentru activităţi pe Internet, şi nu pentru jocuri.

În testul de benchmarking Yolo s-a descurcat destul de bine, depăşind Galaxy S2 , Galaxy Nexus sau mai vechiul Optimus 2X, toate fiind modele cu procesoare dual-core. Memoria RAM mai mică este o posibilă cauză pentru care scorul nu a fost mai mare. 

Telefonul se va vinde pentru aproximativ 125 de dolari în Kenya. Alături de Intel, în 2013 şi alţi producători şi-au anunţat disponibilitatea pentru a produce telefoane cu procesoare x86. Lenovo a anunţat un model dual-core, iar ZTE a ajuns şi în România prin Grand X In. În 2012, Motorola a introdus modelul Razr i.

*Yolo - este abrevierea de la „you only live once“, în jargonul Internetului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: