Floca, aplicaţia românească de cunoscut oameni care are priză la publicul spaniol. Peste 50.000 de descărcări în prima săptămână

Floca, aplicaţia românească de cunoscut oameni care are priză la publicul spaniol. Peste 50.000 de descărcări în prima săptămână

Floca a fost lansată luna aceasta în Spania, la Madrid. Aplicaţia dezvoltată de către o companie de tehnologie din Iaşi a ajuns la peste 50.000 de descărcări în prima săptămână de la lansare şi la un total de 6500 de review-uri, dintre care 95% pozitive.

Ştiri pe aceeaşi temă

În ceea ce priveşte piaţa din Spania, Floca urmăreşte până la finalul anului peste 100.000 de utilizatori activi lunar. Aplicaţia va fi lansată în luna iunie şi în România, dezvoltatorii urmărind peste 10.000 de utilizatori activi în prima lună de la lansare.

Floca este o aplicaţie de friending dezvoltată de către Inovatie Alia, o companie de tehnologie din Iaşi. Denumirea aplicaţiei este un acronim care reuneşte funcţiile principale ale acesteia: Friends location şi chat around.

Aplicaţia înlesneşte interacţiunea între utilizatori prin intermediul funcţiei de chat şi de localizare. Mai precis, un utilizator poate intra în contact cu alţii din proximitate prin intermediul GPS-ului de pe telefon, având posibilitatea în acelaşi timp să iniţieze discuţii fără niciun fel de filtru sau barieră.


Aplicaţia se adresează atât celor care vor să cunoască noi oameni, cât şi celor care vor să rămână în contact cu prietenii lor – în cazul zonelor aglomerate, precum festivalurile sau evenimentele mari, funcţia de localizare îi ajută să rămână în contact cu grupul.

Segmentul de vârstă principal al aplicaţiei Floca este publicul tânăr, cu vârste cuprinse între 17 şi 24 de ani, dar nu exclusiv. Oricine poate folosi Floca, scopul aplicaţiei fiind de a-i apropia pe oameni în mediul offline.

Aplicaţia este gratuită şi este disponibilă în magazinele Google Play şi AppStore.

 

citeste totul despre: