Facebook permite mesajele audio în aplicaţia Messenger şi testează apelurile de voce în Canada

Facebook permite mesajele audio în aplicaţia Messenger şi testează apelurile de voce în Canada

Aplicaţia Messenger este disponibilă pentru iOS şi Android.

După ce a introdus posibilitatea de a folosi aplicaţia Messenger fără cont pe reţeaua socială, Facebook introduce mesajele audio. Mai mult, compania testează telefonia VoIP în Canada şi dacă intră pe această piaţă până la finalul lui 2013, la nivel internaţional, va avea cea mai mare bază de utilizatori.

Cei care trec la ultima versiune de Facebook Messenger, fie că folosesc Android, fie că folosesc un produs Apple cu iOS, vor putea trimite mesaje audio prietenilor. Lângă butoanele pentru încărcarea unei poze în mesaj, a apărut cel pentru înregistrarea vocei. Odată apăsat, aduce în câmpul de scriere a mesajelor butonul roşu pentru începerea înregistrării.

Se apasă butonul, se menţine apăsat, iar la final mesajul a fost înregistrat şi încărcat în mesaj. Pentru anulare trebuie doar să glisezi degetul într-o altă zonă. Este mai uşor să asculţi înregistrarea pe telefon decât pe PC, deoarece dacă este prea lungă, va trebui descărcată de pe site. 

Pe lângă această funcţionalitate, Facebook a început să testeze serviciul VoIP în Canada pentru versiunea de iOS a aplicaţiei, notează „The Next Web“. Utilizatorii vor putea vorbi la telefon la fel ca pe Skype sau Viber, prin Internetul mobil sau WiFi, dar folosind aplicaţia Messenger. Restrângerea la Canada este modul reţelei sociale de a desfăşura un beta testing. Cei de-acolo vor putea să-şi sune prietenii, după ce s-au autentificat, prin opţiunea „Free Call“ din meniul poziţionat în dreapta sus.

Rivali actuali şi viitori pentru Messenger

Dacă testul VoIP va funcţiona cum trebuie, este foarte probabil ca Skype să aibă unul dintre cei mai redutabili adversari. Totodată, cu baza de utilizatori de peste un miliard a Facebook, serviciul de voce este o ameninţare şi pentru operatori.

Nici reţeaua nu este lipsită de probleme sau, mai bine zis, dificultăţi. Va fi destul de greu de convins utilizatorii să renunţe la numărul de telefon, încredinţându-şi contactele şi istoricul convorbirilor reţelei sociale. În ciuda acestui impediment, deocamdată doar teoretic, Facebook Messenger a crescut destul de mult în ultimele şase luni şi este o alternativă viabilă, dacă ai Android sau iOS, la WhatsApp, Viber sau alte aplicaţii de mesagerie instant.

Nici pentru Apple demersul Facebook nu este o veste bună. Producătorul iPhone are deja serviciul Face Time pentru apeluri video, iar iMessage este soluţia pentru mesaje instant. Totuşi, acestea două sunt restrânse la dispozitivele companiei.

Aplicaţia Messenger poate fi descărcată din App Store sau Play Store

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: