Epoca telefoanelor-cameră foto - Lenovo Shot are buton dedicat profesioniştilor

Epoca telefoanelor-cameră foto - Lenovo Shot are buton dedicat profesioniştilor

Lenovo Shot seamănă cu o cameră compactă şi are 16 mega pixeli FOTO Vlad Andriescu

Telefoanele inteligente au bătut un lung drum şi au avut diverse funcţii. Ele au fost adaptate diferitelor medii, iar astăzi, telefonul încearcă asaltul final asupra camerei compacte, iar Lenovo a lansat Shot, un telefon cu o cameră de 16 megapixeli şi setări complicate, pentru profesionişti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lenovo Shot e un telefon construit pentru a arăta, atunci când este întors pe lateral, să semene cu o cameră foto. Are un senzor de 16 megapixeli şi un buton dedicat, unic în lumea telefoanelor, care face trecea de la manual la automat. Evident, există această funcţie în setările camerei de pe majoritatea telefoanelor, dar Lenovo l-a evidenţiat cu ajutorul unui buton.

Lenovo susţine că această cameră este optimizată pentru luminozitate scăzută, marea problemă a senzorilor de telefoane, care au dimensiuni foarte mici. În plus, telefonul Lenovo Shot are şi un stabilizator de imagine. Focusul este cu infraroşu, ca pe LG G3, iar telefonul are şi un buton pentru declanşare, dedicat pentru această funcţie, la fel ca la telefoanele Lumia.

Specificaţii tehnice ale telefonului

Ca telefon, avem un ecran HD de 5 inci, un spaţiu de stocare de 32 de GB, extensibil cu un card de memorie până la 128 de GB. În plus, device-ul va fi plasat într-o zonă destul de interesantă pentru că va avea Dual Sim, care are clienţi specifici.

Dacă pe hârtie telefonul are o cameră principală extraordinară, nici frontala nu a fost uitată. Ultima oară când am vorbit cu reprezentanţii Lenovo, ei îmi spuneau chiar despre cum tinerii din Asia au dat startul trendului la selfie şi pentru ei lucrul acesta este esenţial. Un telefon e o expresie a narcisismului nostru, iar acesta trebuie alimentat cu o cameră frontală de 8 megapixeli.

Telefonul nu va fi tocmai scump şi va putea fi un telefon de fotografi chiar bun, la 349 de dolari. El va sosi pe piaţă din iunie, pe pieţele unde există şi Lenovo în mod oficial, adică şi în România.

Lenovo Pocket Projector, o extensie a smartphone-ului

Am zis deja că dispozitivele inteligente nu se mai folosesc doar pentru browsing şi telefonie. Camera foto este esenţială, camera frontală ne exprimă pe noi, avem nevoie de servicii audio bune şi jocuri care să meargă performant. Lenovo încearcă să aducă accesorii de tot felul, iar Pocket Projector e un mic proiector care se conectează la telefonul cu Android.

Diagonala la care expune acest proiector imaginea este de 110 inci. Pentru a se conecta la telefoanele cu Android, proiectorul are nevoie de o conexiune WiFi sau Miracast (majoritatea telefoanelor cu Android suportă această tehnologie de conectare şi de trimitere a imaginii pe un alt ecran). Pocket Projector costă 249 de dolari.

În privinţa telefonului, lucrurile sunt clare. Ar fi o adiţie bună pentru fotografii pasionaţi. Cu proiectorul, rămân semne de întrebare, pentru că nu foarte mulţi utilizatori de telefon au nevoie de un proiector. Calitatea sa e mai slabă decât a celor profesioniste, iar profesioniştii nu folosesc proiectoare de buzunar. 

Galerie foto cu telefonul şi cu proiectorul

Mai jos o galerie foto cu dispozitivul. Imaginile au fost făcute cu un Fuji Finepix X10 de la F64. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările