Directorul BlackBerry visează frumos: Dacă mi-ar oferi cineva 19 miliarde de dolari pe BBM, aş vinde cu siguranţă

Directorul BlackBerry visează frumos: Dacă mi-ar oferi cineva 19 miliarde de dolari pe BBM, aş vinde cu siguranţă

BlackBerry Z3 este un nou smartphone al canadienilor. FOTO BlackBerry

BlackBerry, spre final de februarie, face trei anunţuri, două deloc surprinzătoare şi unul care cuprinde modele noi de telefoane. Cel mai interesant dintre toate e că directorul BlackBerry a spus că n-ar refuza 19 miliarde de dolari pe BBM, serviciul de mesagerie instant. N-ar refuza, în măsura în care suma ar fi de patru ori valoarea de piaţă a companiei sale.

Facebook a cumpărat WhatsApp cu 19 miliarde de dolari, iar asta a trezit idei multor directori şi fondatori de startup-uri - cum ar fi fost dacă?. Ultimul pe listă este John Chen, directorul interimar al BlackBerry, care a spus că el n-ar refuza atâţia bani pe BBM. Serviciul său de mesagerie instant are câteva zeci de milioane de utilizatori, mulţi şi pe iOS şi Android, dar nu a ajuns într-atât de popular ca WhatsApp.

„Eu lucrez pentru acţionar. Răspuns standard. Dacă ar veni cineva şi mi-ar oferi 19 miliarde de dolari, cu siguranţă că aş vinde. Aş recomanda consiliului să accepte asta. (...) Ştiu că este o valoare mare în domeniul mesageriei. Cred că cel mai potrivit lucru e să te extinzi cât se poate şi abia apoi să te preocupi de evaluare“, a precizat Chen pentru CNBC.

Dacă această veste era evidentă, BlackBerry mai are una, după cum informează Engadget. Dispozitivele purtabile sunt la modă, de la ceasuri inteligente la ochelari şi altele asemenea, dar canadienii n-au de gând să debuteze pe această piaţă. Asta nu înseamnă că în viitor nu va avea un produs pentru această piaţă, dar nu acum. Totuşi, compania are probleme mai presante acum decât dispozitivele purtabile. Încă are de transformat telefoanele BlackBerry 10 într-unele profitabile.

Două noi produse şi o întoarcere la origini

„(...) am auzit constant de la clienţii BlackBerry că vor butoane fizice şi trackpad, că sunt o experienţă esenţială a unui dispozitiv cu tastatură fizică QWERTY“, a spus Chen în comunicatul prin care anunţă BlackBerry Q20 (foto jos). Ei bine, Q20 este un Q10, numai că primeşte butoanele clasice de care spune directorul. E vorba de Menu, Back, Send şi End, alături de un ecran de 3,5 inci. Compania mai spune că va folosi materiale premium pentru acest smartphone.

Este apoi BlackBerry Z3, un smartphone trimis, în primă fază, în Indonezia. Are un ecran de 5 inci, cum are şi Z20, la o rezoluţie qHD, deci mai mică decât cea a primului model lansat, are un procesor dual-core la frecvenţa de 1,2GHz şi o memorie RAM de 1,5GB. Spaţiul de stocare intern este e 8GB, iar preţul pentru acest smartphone va fi de circa 200 de dolari, fără abonament. Camera principală are 5 megapixeli. Ambele telefoane rulează BlackBerry OS 10, sistemul de operare introdus de companie în 2013.

Află mai multe despre BlackBerry:

Directorul BlackBerry crede în himere: Smartphone-urile cu tastatură sunt viitorul

Peste 93% din smartphone-urile vândute în 2013 rulează Android sau iOS. Windows Phone, creştere record; Blackberry, cădere abruptă

BlackBerry pierde miliarde cu noile telefoane, dar acordul cu producătorul de iPhone crede că o va salva

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: