Din ce în ce mai multe zvonuri despre Spotify în România. Când se va lansa serviciul online de muzică pe piaţa autohtonă

Din ce în ce mai multe zvonuri despre Spotify în România. Când se va lansa serviciul online de muzică pe piaţa autohtonă

Unul dintre cele mai mari servicii de streaming de muzică din lume, Spotify, ar putea ajunge şi pe piaţa autohtonă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Piaţa de muzică on-demand din România se dezvoltă foarte rapid, şi este departe de a ajunge la saturaţie. Spotify ne-a ocolit până acum, aşteptând cel mai probabil o perioadă propice în care să se lanseze. Ei bine, se pare că aceasta a venit.

iDevice.ro a obţinut o imagine din care ne putem da seama de intenţiile companiei suedeze. Dacă până acum nici nu putea fi vorba de plata unui cont premium Spotify cu un card bancar înregistrat în România, se pare că această posibilitate va fi introdusă. Spotify putea fi folosit din ţară, însă era nevoie de câteva ”artificii” suplimentare care presupuneau şi utilizarea unui serviciu VPN. Imaginea este mai jos.


În ceea ce priveşte costul unui abonament lunar premium, Spotify va practica preţuri mai mici decât în Vestul Europei, pentru a putea concura astfel pe piaţa locală. Dacă în ţări precum Franţa sau Germania, Spotify costă 10 euro pe lună, în România aplicaţia ar putea sosi la un cost de 5 euro, similar serviciilor Deezer şi Apple Music, deja prezente în spaţiul autohton.

Spotify are şi o versiune gratuită, care merge excelent pe desktop. Limitarea apare atunci când vorbim de aplicaţia mobilă. Dacă foloseşti gratis Spotify, nu vei putea să descarci melodiile în smartphone şi nici nu vei putea să o alegi pe cea în redare, fiind disponibil doar modul ”shuffle”. Data de lansare pomenită în zvonurile apărute pe Internet este 19 octombrie, însă nu este încă nimic sigur. Ne putem aştepta la un anunţ oficial din partea companiei în zilele care urmează.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: