Din 2017, WhatsApp taie suportul pentru două dintre cele mai cunoscute platforme

Din 2017, WhatsApp taie suportul pentru două dintre cele mai cunoscute platforme

FOTO CrackBerry

WhatsApp a ajuns în portofoliul Facebook în 2014, iar pentru anul viitor a anunţat o strategie previzibilă: taie suportul pentru platforme învechite.

WhatsApp are aproximativ un miliard de utilizatori în fiecare lună. Şi cei mai mulţi dintre aceştia sunt pe Android, iOS şi Windows. Tocmai de aceea, compania a anunţat că renunţă la suport pentru platforme vechi. Astfel, de la începutul anului nu vei mai putea folosi serviciul pe iPhone 3GS (cu iOS 6), Windows Phone 7, Android 2.1 şi 2.2. 

De pe 30 iunie 2017, suportul va înceta pentru toate telefoanele BlackBerry, cu vechiul sistem de operare sau OS10, dar şi pentru Nokia Symbian S40 şi S60. Dacă cele de mai sus sunt evidente, BlackBerry şi Nokia au fost, până prin 2010, cele mai populare alegeri ale utilizatorilor. Apoi, a început să crească Android, iar piaţa s-a stabilizat în prezent la un duo: Apple şi Google. Totuşi, dacă îţi place BlackBerry, încă are telefoane cu Android pe care poţi avea WhatsApp. 

„Când am început WhatsApp, în 2009, utilizarea platformelor de telefonie mobilă arăta foarte diferit faţă de momentul actual. App Store era pe piaţă doar de câteva luni. Aproape 70% din sistemele de operare folosite la momentul respectiv erau oferite de BlackBerry şi Nokia. Sistemele de operare oferite de Google, Apple şi Microsoft – care astăzi reprezintă 99,5% din vânzări – constituiau mai puţin de 25% la momentul respectiv", informează WhatsApp pe site-ul oficial. Firesc, taie suportul pentru tot ce e vechi şi nepopular.

Când a pus bazele WhatsApp, Jan Koum s-a ghidat după trei reguli simple: serviciul nu va avea reclame (lucru cu care fusese obişnuit de comunism), nu va stoca mesajele utilizatorilor pentru a nu le pune în pericol intimitatea şi va fi concentrat pe oferirea unei experienţe fiabile şi simple. La cinci ani de la lansare, Facebook cumpăra WhatsApp cu aproape 19 miliarde de dolari

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: