Cum să rezolvi problemele cauzate de cel mai nou bug de iPhone, care afectează aplicaţia de mesaje

Cum să rezolvi problemele cauzate de cel mai nou bug de iPhone, care afectează aplicaţia de mesaje

FOTO via Business Insider

Chiar dacă terminalele mobile produse de Apple sunt renumite pentru fiabilitatea lor şi pentru siguranţa pe care ţi-o oferă, din când în când mai apar şi anumite bug-uri care sunt exploatate de persoane rău intenţionate, din simpla dorinţă de a glumi şi de a-i juca o farsă celui de lângă tine. Recent, a apărut un nou bug care face prăpăd prin aplicaţia nativă de mesagerie din iOS.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Black Dot” cauzează oprirea aplicaţiei de mesaje prin bombardarea procesorului telefonului. Astfel că chipset-ul se va supraîncărca, fapt care va fi detectat de iOS, iar sistemul de operare va lua decizia de a închide aplicaţia. Problema este că ea nu va mai merge deloc, adică nu este suficient un ”force close” sau o resetare a telefonului. Paşii care trebuie urmaţi sunt doi la număr şi trebuie executaţi în această ordine.

În primul rând, trebuie să închizi forţat aplicaţia de mesaje, prin apăsarea de două ori a butonului ”Home” de pe terminal. Pasul doi este ceva mai problematic, deoaerce implică ca terminalul să dispună de ”Force Touch”, funcţie prezentă doar la terminalele 6S sau mai noi. Trebuie să apeşi mai puternic pe aplicaţia de mesaje, apoi să selectezi opţiunea ”Mesaj Nou”. Astfel problemele vor fi rezolvate.

În caz că ai fost infectat cu Black Dot, iar telefonul tău este ceva mai vechi şi nu dispune de ”Force Touch”, nu prea ai alternativă. Va trebui să aştepţi până ce Apple va scoate un update de soft care va corecta acest bug. Din păcate, până atunci nu vei putea folosi funcţiile de SMS şi iMessage.

 

citeste totul despre: