În ceea ce priveşte estetica, aspectul husei pentru telefon pe care o alegi este un aspect important pentru ţine şi în special pentru persoanele de sex feminim, cele care pun de obicei mai mare accent pe modelul husei alese. În realitate, design-ul husei este un aspect mai puţin important pe lângă fiabilitatea şi proprietăţile tehnice ale acesteia. Deşi la prima vedere nu par mai mult decât nişte huse telefoane samsung, modul în care acestea sunt concepute şi materialele din care acestea sunt realizate este un aspect de-a dreptul important.

O husă flip îţi poate oferi mai multă protecţie. Cu toate astea, rolul ei poate fi accentuat de materialele foarte moi şi plăcute la atingere, de o compoziţie densă şi care se pliază atât pe aspectul telefonului, cât şi în momentul expunerii la şocuri. Nici husele prevăzute pentru o singură faţă a telefonului, respectiv husele pentru spate nu sunt o alegere mai puţin sigură. Contează din nou extrem de mult materialul din care acestea sunt fabricate şi deseori şi grosimea. Pentru acele telefoane care au obiectivul camerei foarte expus sau un raport al ecranului mult mai mare decât telefoanele obişnuite, indicat este să-ţi achiziţionezi o husă care să fie de o grosime mai mare, cu mult în faţa ecranului sau şi al obiectivului camerei foto, precum husa samsung s7 edge. Această husă este potrivită pentru modelul smartphone-ului ales şi te ajută să protejezi inclusiv marginile telefonului care sunt extrem de importante. Şocurile la care este predispus un telefon prin lovire sunt mult mai periculoase atunci când telefonul cade sau este lovit fix in margini, de unde o simplă fisură se poate transforma într-o spărtură serioasă şi să ajungă chiar la dimensiunea întregului ecran.

Apoi, husa perfectă are şi o funcţie termică, funcţie extrem de importantă pentru cei care operează smartphone-urile destul de frecvent. Multe dintre telefoanele actuale vin la pachet cu o baterie extrem de performantă şi cu o capacitate foarte mare de menţinere şi stocare a energiei. Însă, odată cu operarea intensivă, bateria, alături de procesor şi de celelalte componente, tinde să se încingă. O astfel de activitate poate duce la umflarea bateriei şi în speţă la defecţiuni ale telefonului. Şi dacă odată era foarte simplu să schimbăm în doar două secunde bateria telefonului cu una nouă, acum acest proces este extrem de anevoios datorită bateriilor integrate în carcasa turnată. Astfel, husele moderne şi avansate de telefon, alese corespunzător, te pot ajuta inclusiv să nu-ţi supui telefonul supraîncălzirii şi respectiv unei defecţiuni de acest gen.

Ori de câte ori îţi achiziţionezi un smartphone nou este extrem de important să nu omiţi necesitatea de a-i achiziţiona o husă pe măsură.