Coreea de Sud lansează prima reţea comercială 5G din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 5 aprilie, Coreea de Sud va intra în istorie ca prima ţară care inaugurează o reţea comercială 5G, odată cu lansarea noului Samsung Galaxy S10 5G.

Vineri, Coreea de Sud va deveni prima ţară care se poate lăuda cu sintagma ”5G este aici”. Aceasta câştigă astfel ”cursa” pentru tehnologia 5G, în care se afla alături de SUA, Japonia şi China.

Companiile din Coreea de Sud au cheltuit miliarde de dolari pe campanii de marketing pentru tehnologia 5G.

”Este foarte important că avem companii de telecomunicaţii care oferă servicii şi reţele corespunzătoare cu standardele înalte privind viteza şi calitatea imaginilor pe care le au clienţii noştri”, a declarat Ryu Young-sang, vicepreşedintele executiv al principalei companii de telecomunicaţii din Coreea de Sud, SK Telecom.

Tehnologia 5G este considerată de mulţi ca fiind următorul pas către evoluţia oraşelor inteligente şi al maşinilor autonome, oferind viteze de cel puţin 20 de ori mai mari decât 4G, un suport mai bun pentru inteligenţa artificială şi realitate virtuală cu latenţă redusă, arată Reuters.

SK Telecom se aşteaptă să aibă aproximativ 1 milion de clienţi ai reţelei 5G până la sfârşitul lui 2019, din totalul său de 27 de milioane de utilizatori.

Momentan, numărul telefoanelor 5G este redus şi doar cele premium vor beneficia de această tehnologie. Însă, pe măsură ce tehnologia se extinde, vom vedea cu siguranţă din ce în ce mai multe smartphone-uri cu capacităţi 5G.

Statele Unite sunt următoarea ţară care va inaugura o reţea 5G, pe 11 aprilie, în Minneapolis şi Chicago.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite