Clonele chinezeşti de iPhone 6 devin mai bune decât originalul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe lângă inovaţiile de la standurile mari, chinezii au sosit la Mobile World Congress 2015 Barcelona cu imitaţii de iPhone 6 şi de Apple Watch.

Un amănunt interesant despre copiile de iPhone este că nu mai sunt doar nişte imitaţii de design, sunt nişte telefoane foarte puternice, cu nişte caracteristici simple, dar bune. De exemplu, Huawei are 3 GB de memorie RAM, la nivelul clasei premium. Şi ZTE şi Huawei au scos clone cu ecran Full HD.

ZTE Blade S6 Plus

ZTE Blade S6 Plus are un nume care nu e foarte hotărât. E şi un pic de Samsung, e şi un pic de iPhone. Firma chinezească nu are niciun pic de ruşine în privinţa device-ului.

ZTE Blade S6 Plus are un design similar iPhone 6 - colţuri rotunjite, poziţionare asemănătoare a butoanelor şi o imitaţie de aluminiu pe margine. Ecranul are 5,5 inci şi o rezoluţie Full HD.

Procesorul este un Snapdragon 615, memoria RAM e de 2 GB, iar capacitatea de stocare de 8 GB, cu posibilitatea de extindere. Performanţa este numai bună, mai ales că procesorul este unul pe 64 de biţi, ceea ce înseamnă că e din generaţie nouă.

Interfaţa seamănă şi ea cu iOS 8, având aceleaşi tonuri de culori, iar în spate e un Android 5.0 Lollipop.

Huawei Honor 6 Plus

Dacă, în general, Huawei scoate gadgeturi destul de originale, după standardele industriei, Honor 6 Plus este un ripoff de toată frumuseţea.

Ecranul e tot de 5,5 inci, Full HD şi cu o densitate de 401 de pixeli pe inch. Procesorul telefonului e un Kirin 925, dezvoltat chiar de Huawei, a cărui performanţe sunt foarte bune, potrivit testelor de până acum. E un octa-core.

Memoria RAM este de 3 GB, iar capacitatea de stocare e de 16 GB, cu extensie de 128 de GB maximă.

Mai jos o galerie foto cu dispozitivul. Imaginile au fost făcute cu un Fuji Finepix X10 de la F64. 

Camera foto are 8 megapixeli pe ambele feţe, fiind un adevărat telefon de selfie.

Lenovo S90

Lenovo a fost campionul clonelor de iPhone, cu modelul S90 Sisley. L-au lansat numai în China, iar acolo lucrurile se fac altfel.

Lenovo S90 (Sisley 90) e un smartphone de 5 inci cu rezoluţie HD pe un ecran Super AMOLED. Procesorul e un mediocru Snapdragon 410 quad-core la 1,2 Ghz, iar sub carcasă are 1 GB de RAM. Capacitatea de stocare e de 16 GB, bateria are 2.300 de miliamperi/oră şi putem introduce două cartele SIM.

Camera principală are 13 megapixeli, iar cea frontală are 8 megapixeli. Rulează Android 4.4 KitKat, dar vedeţi din poze cu ce seamănă. La Mobile World Congress 2015 l-am văzut expus, dar nici nu l-am mai băgat în seamă, pentru că ştiam din China ce fel de telefon este.

image

Aceştia sunt marii producători. Mai sunt şi producătorii din Shenzen, China, acolo unde se fabrică majoritatea telefoanelor mari. Dacă anul trecut vedeam telefoane cu antenă de televizor, anul acesta au adus clone de iPhone şi de Apple Watch. Nenumărate clone. Mai multe detalii găsiţi pe cNET.

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite