Cinci trucuri simple prin care să îmbunătăţeşti durata bateriei telefonului mobil

Cinci trucuri simple prin care să îmbunătăţeşti durata bateriei telefonului mobil

De când au evoluat foarte mult, smartphone-urile au început să resimtă din plin capacitatea limitată a bateriilor. Dacă pe vremuri, bateria telefoanelor ţinea şi o săptămână, nu mai este de mult cazul de aşa ceva.

Ştiri pe aceeaşi temă

Telefoanele din ziua de azi au baterii care diferă de la un model la altul. Unele ţin mai mult, altele mai puţin. Însă, cu ajutorul câtorva sfaturi generaliste, poţi avea grijă atât de autonomia unui ciclu de încărcare, cât şi de durata generală de viaţă a bateriei.

Hărţi şi locaţie

Ai grijă ca aplicaţia de hărţi, cât şi serviciile de localizare să nu funcţioneze în fundal. Poţi rezolva această problemă prin dezactivarea acestora din setările telefonului. În plus, ai grijă să închizi Google Maps după ce ai terminat de folosit serviciile sale.

Setările display-ului

În funcţie de calitatea şi de rezoluţia display-ului tău, acesta poate consuma mai multă sau mai puţină baterie. Este important să ştii cum să manageriezi luminozitatea acestuia, pe care, cel mai bine, o reglezi manual. Luminozitatea mică poate spori considerabil durata unui ciclu de încărcare.

Wi-Fi

Ai grijă ca serviciul Wi-Fi să fie mereu dezactivat atunci când nu îl foloseşti. Dacă este pornit, el va consuma foarte multă baterie încercând să găsească în mod constant reţele la care te poţi conecta. La fel este şi în cazul Bluetooth.

Auto-rotaţia

Pare greu de crezut, însă dezactivarea rotirii automate a ecranului din mod portret în mod landscape şi invers poate salva procente considerabile din baterie.

Datele mobile

Dacă nu ai nevoie de Internet în anumite momente, dezactivarea datelor celulare ale terminalului îţi va ofei zeci de minute în plus de baterie. Astfel, el nu va sta conectat în permanenţă la reţea.

citeste totul despre: