Cinci aplicaţii esenţiale fără de care nu trebuie să pleci în vacanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Uber te poate ajuta peste tot în lume FOTO AP
Uber te poate ajuta peste tot în lume FOTO AP

Data viitoare când pleci în călătorie, nu uita să-ţi iei cu tine smartphone-ul sau tableta şi instaleză-ţi aplicaţiile recomandate de noi ca să te bucuri de experienţă cu mai multă uşurinţă.

A devenit aproape imposibil să pleci într-o călătorie fără să ai un gadget cu tine, fie că e telefon sau tabletă. Data viitoare când îţi faci bagajele, încearcă să pui şi aplicaţiile în buzunar, instalându-le pe telefonul tău. Unele te vor ajuta să îţi găseşti drumul prin oraşele străine, iar unele vor aduce bucurie portofelului tău.

Iată cinci aplicaţii esenţiale pe care să le duci cu tine în călătorie.

1. Aplicaţii de călătorie - Here Maps

Here Maps e aplicaţia de hărţi dezvoltată de fosta divizie Nokia. Sunt cele mai bune hărţi pe care le poţi folosi offline, pentru că ştim că roaming-ul îţi consumă creditul extraordinar de repede.

Here Maps pot fi folosite şi de şoferi pentru a-şi găsi drumul prin oraşele străine, dacă descărcaţi hărţile offline ale ţărilor (au aproximativ 200 - 400 de MB fiecare), dar şi atunci când o luaţi la pas pentru a vedea monumentele istorice.

Avantajul aplicaţiei e că e disponbiilă pentru fiecare sistem de operare.

2. Waze

Dacă nu vă faceţi griji pentru roaming şi aveţi opţiuni care să nu vă consume foarte mulţi bani, Waze e cea mai bună variantă pentru a evita radarele de pe drum şi pentru a vedea cea mai rapidă rută.

Aplicaţia cumpărată de Google e foarte populară în toate ţările europene şi arată pe hartă, în timp real, unde sunt poliţiştii sau unde sunt lucrări pe şosea. Consumă din trafic, deci aveţi grijă la internet, dar dacă porniţi la drum cu maşina, măcar în România va fi esenţială, pentru a evita radare şi pentru a putea să mergeţi într-un ritm potrivit.

Dacă adăugaţi radarele pe care le vedeţi chiar voi, înaintea tututor, primiţi puncte şi vă creşte statutul în aplicaţia, care funcţionează şi ca un joc, având un clasament al utilizatorilor.

Descarcă Waze de aici. 

3. WNYC

Aplicaţia aceasta mi-a făcut călătoriile mai uşoare. E aplicaţia radioului public din New York, care are câteva emisiuni foarte interesante, cum ar fi Radiolab. Descarci un podcast offline şi îl poţi asculta la drum lung.

Decât să te bazezi pe radiourile comerciale din România, care oferă aceeaşi muzică iar şi iar, poţi să asculţi un podcast educativ. De asemenea, poţi folosi, dacă ai iPhone, şi aplicaţia nativă de Podcasts.

Descarcă de aici. 

4. Aplicaţii de călătorie - Uber

Cunoşti Uber deja din România. Practic, găseşti un taxi oriunde ai fi în oraşele europene şi aplicaţia funcţionează peste tot.

Uber are tarife competitive în Europa şi e mai de încredere decât taxiurile tradiţionale. Comanzi un taxi aşa cum o faci şi la Bucureşti, iar la final vei fi taxat pe contul tău bancar, fără să foloseşti cash.

Dacă eşti în căutare de transport rapid, Uber e cea mai bună variantă în Europa şi în Statele Unite. Ai grijă la preţurile care cresc atunci când cererea e mare.

Descarcă Uber de aici. 

5. WiFi Mapper

Despre WiFi Mapper am scris de curând şi e o aplicaţia care îţi găseşte toate conexiunile WiFi gratuite şi deschise din zona care eşti, indiferent dacă eşti în România sau în orice altă ţară.

WiFi Mapper funcţionează însă doar cu o conexiune 3G pornită, pentru a găsi punctele de acces pe hartă. O descarci şi cauţi cele mai bune zone cu internet. 

WiFi Mapper poate fi găsit aici. https://adevarul.ro/stil-de-viata/tehnologie/internet-gratuit-oriunde-in-lume-cu-ajutorul-unei-1623177.html

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite