CES 2013: Lenovo IdeaPhone K900, prima phabletă din lume cu procesor Intel

CES 2013:
Lenovo IdeaPhone K900, prima phabletă din lume cu procesor Intel

Lenovo IdeaPhone K900, prima phabletă cu procesor Intel

Lenovo a prezentat un telefon impresionant la CES 2013, dar momentan chinezii nu vor să rişte să treacă pe piaţa internaţională şi vor vinde dispozitivul doar în China. Lenovo IdeaPhone K900 este o phabletă cu procesor Intel.

Lenovo a anunţat totuşi că telefonul ar putea apărea şi pe pieţele din Europa de Est, fiind primul smartphone care va rula oficial noul procesor dual core Intel Atom de 2 Ghz.

Ecranul este unul de 5,5 inci, cu rezoluţie FULL HD IPS. Acesta este de tipă Gorilla Glass 2 şi va avea 400 de pixeli pe inch.

Dimensiunea încadrează dispozitivul în rândul phabletelor ca dimensiune. De asemenea, camerele foto sunt impresionante şi sunt comparabile cu cele de pe noul Sony Xperia Z.

Astfel, senzorul camerei principale are 13 megpixeli, iar camera frontală are 2 megapixeli, urmând a fi folosită pentru videoconferinţe. La nivelul memoriei, capacitatea de stocare este de 16 GB, iar cea internă (RAM) are 2 GB.

Masa dispozitivului este de 161 de grame, iar grosimea este de 6,9 milimetri. Cu toate că a fost prezentat de către Lenovo la CES 2013, gadgetul nu a fost pornit, drept dovadă că partea de software nu este în integralitate terminată. Evident, vom avea de-a face cu un dispozitiv Android.

Chiar dacă în Europa Lenovo nu pare un jucător atât de important pe piaţa telefoanelor mobile inteligente, în China producătorul local este al doilea după Samsung la nivelul terminalelor cu sistem de operare Android. Astfel, IdeaPhone K900 va fi lansat în aprilie în China, apoi urmând să ajungă în India, Indonezia, Vietnam, Rusia şi Filipine.  

Alte mobile Lenovo prezentate la CES 2013

K900 nu a fost singurul dispozitiv, dar a fost fără îndoială cel mai impresionant. Pe lângă acesta, firma din China a mai prezentat cinci dispozitive la standurile sale.

 
Foto
Telefoanele Lenovo de la CES 2013

Lenovo S890 – un smartphone cu ecran de 5 inci şi rezoluţie 960x540 şi o cameră foto de 8 megapixeli. Telefonul are o grosime de 9,14 de milimetri şi o masă de 176 de grame. Imagini cu telefonul pot fi găsite în galeria foto ataşată articolului.

Lenovo S720 – este prezentat ca un dispozitiv multimedia, cu sunet Dolby Digital Plus şi un software Super Camera. Procesorul este un dual core şi o baterie de 2.000 de miliamperi. Ecranul este de 4,5 inci, la o rezoluţie identică, 960x540 de pixeli. Camerele foto sunt de 8 megapixeli şi de un megapixel.

Lenovo P770 – un smartphone pentru oamenii de afaceri, cu o baterie masivă de 3.500 de miliamperi, pentru 30 de ore de convorbire continuă. De asemenea, Lenovo P770 se poate încărca de la alte telefoane mobile, după cum fac şi maşinile. Gadgetul are dual SIM.

Lenovo A800 – smartphone entry-level cu un procesor dual core de 1,2 Ghz, dual SIM şi un ecran de 4,5 inci de tip FWVGA, cu o baterie de 2.000 de miliamperi.

Lenovo A690 – dacă A800 este entry level, acesta este considerat într-o categorie inferioară. Are un procesor de 1 Ghz, un ecran de 4 inci cu rezoluţie 800x480 de pixeli şi dual SIM.

Lenovo în România

În România, Lenovo a urcat in 2012 pe poziţia a treia a clasamentului producătorilor de PC-uri, cu o cotă de piaţă de 12,3%. Această creştere corespunde poziţionării Lenovo în regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu, Africa), unde pentru prima dată Lenovo a atins o cotă de piaţă exprimată prin două cifre, terminând al doilea trimestru fiscal la 10.8 procente.

Lenovo a devenit astfel al treilea cel mai mare furnizor de PC-uri în regiune. Compania deţine primul loc în Rusia şi Germania, unde a câştigat încă 3.9 puncte procentuale în ultimul an. Deşi industria a înregistrat o scădere de opt procente în întreaga regiune EMEA, Lenovo şi-a mărit livrările cu 27 procente de la un an la altul, după cum se arată într-un comunicat oficial al companiei. 

Lenovo K900 cu procesor Intel

Imagini din aceeasi galerie
  • Lenovo K900 cu procesor Intel
  • Lenovo S890 
  • Lenovo S720 
  • Lenovo P770 
  • Lenovo A800 
  • Lenovo A690 
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: