CES 2013: Tendinţele mobile sunt clare – încă un producător lansează un procesor quad core

CES 2013: Tendinţele
mobile sunt clare – încă un producător lansează un procesor quad core

Ericsson este un nou producător care aduce procesoare quad core FOTO Mediafax

CES 2013 poate fi numit şi evenimentul de început de an în care producătorii de procesoare au decis să-şi reînnoiască liniile de produse. Ultimii care au intrat în jocul procesoarelor pentru telefoanele mobile sunt cei de la Ericssson.

Suedezii au prezentat un cip realizat dintr-o tehnologie bazată pe aplicarea de siliciu, aceasta fiind considerată cea mai rapidă din lume, dar şi cea care consumă cea mai redusă cantitate de energie.

Procesorul este capabil să alimenteze dispozitivele şi cu viteză de internet de tip LTE şi integrează un procesor quad core bazat pe arhitectura ARM Cortex A9, capabil să funcţioneze la o frecvenţă mare, de 2,5 Ghz

Cipul se numeşte NovaThor L8580 ModAp şi include  un procesor grafic şi capabilităţi LTE. Performanţa energetică crescută vine din faptul că procesorul poate să ruleze normal şi la 0,6 volţi. Acest mod de a-l folosi, atunci când dispozitivele vor fi setate pe nivelul inferior de consum va fi cu 50% mai eficient decât majoritatea procesoarelor de astăzi, se arată într-un comunicat al companiei.

NovaThor L8580 va putea fi montat pe terminale care să ofere video-uri Full HD, la o rată de 60 de cadre pe secundă, funcţionalităţi 3D, suport pentru ecrane de până la 1920x1200 de pixeli şi camere de până la 20 de megapixeli.

Aceasta este a doua generaţie a acestui procesor. NovaThor L8580 fusese alese de Nokia în 2011 pentru următoarele sale dispozitive, dar până la urmă modelele Lumia din ultima generaţie folosesc un procesor dual core de la Qualcomm, de tip Snapdragon. Pe viitor, procesoarele Ericsson ar putea fi montate pe dispozitivele care vor avea sistemul de operare Sailfish, fostul MeeGo folosit pe Nokia. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările