Ce telefon foloseşte Bill Gates şi ce spune această alegere despre planurile Microsoft pe piaţa de smartphone-uri

Ce telefon foloseşte Bill Gates şi ce spune această alegere despre planurile Microsoft pe piaţa de smartphone-uri

Microsoft a eşuat lamentabil în ceea ce priveşte telefoanele mobile. După nenumărate încercări de rebranding şi modele eşuate, după ce a reuşit să îngroape poate cea mai renumită marcă de telefoane mobile ale anilor 2000, Nokia, compania americană are o nouă direcţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fondatorul companiei din Seattle a declarat pentru Fox News că a renunţat la telefonul său cu sistem de operare Windows, în favoarea unuia cu Android. Chiar dacă nu a specificat exact despre ce model e vorba, această trecere ar trebui să convingă pe toată lumea că Microsoft nu prea mai are în plan dezvoltarea diviziei de telefoane mobile şi se concentrează pe branşele care performează.

Dezastrul Nokia a fost aplanat de Microsoft pe ultima sută de metri, atunci când a vândut brandul către compania finlandeză HMD Global, care a revitalizat celebrul nume la începutul anului trecut. În plus, şi anul 2018 se anunţă a fi unul extrem de interesant pentru telefoanele Nokia, mai ales cu ultimele zvonuri despre revitalizarea mărcii Sirocco.

În acest moment, cota de piaţă a telefoanelor care rulează sistemul de operare Windows 10 Mobile este de mai puţin de 1%, ceea ce înseamnă că nici dezvoltatorii de aplicaţii nu mai au de ce să lucreze la implementarea de noi produse pentru această platformă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările