Cartela SIM e cea mai bună unealtă pentru spioni: Cum au ajuns britanicii şi americanii să folosească acest cip

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cartelele SIM au ajuns să fie folosite de NSA pentru spionaj.
Cartelele SIM au ajuns să fie folosite de NSA pentru spionaj.

NSA şi serviciile secrete britanice au ajuns să se folosească de cartelele SIM pentru a spiona oameni. Problema e că există un singur mare furnizor de astfel de cipuri.

Au trecut doar câteva zile, iar acum cei de la NSA par a fi implicaţi într-un nou scandal de spionaj alături de aliaţii lor din Marea Britanie.

În urmă cu câteva zile, vă vorbeam despre noua descoperire a celor de la Kaspersky. Ruşii specializaţi în securitate online au scos la iveală faptul că hard-disk-urile produse de unele dintre cele mai mari companii din domeniu, cum ar fi Western Digital şi Seagate, conţineau încă de la început în firmware programe de spionaj.

Kaspersky a menţionat responsabilii din acest caz au fost şi în spatele programului Stuxnet. Mai exact, este vorba despre Agenţia Naţională de Securitate (NSA). Acum, NSA alături de britanicii de la GCHQ (Government Communications Headquarters) sunt iar în atenţia publicului.

<a href="http://playtech.ro/2015/americanii-au-ajuns-sa-ne-spioneze-folosind-cartele-sim-din-milioane-de-telefoane/" target="_blank" rel="nofollow">Află de la Playtech cum ai ajuns să fii spionat prin cartela SIM</a>

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite