Care sunt telefoanele pe care WhatsApp nu va mai funcţiona începând cu 2018

Care sunt telefoanele pe care WhatsApp nu va mai funcţiona începând cu 2018

WhatsApp a împlinit opt ani de la lansare, timp în care s-a stabilizat pe piaţa de aplicaţii de chat ca fiind una dintre cele mai bune şi mai de încredere. După ce a fost achiziţionată de Facebook, aplicaţia a pus foarte mare accent pe partea de securizare a conversaţiilor şi de criptare a datelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

În 2009, anul în care WhatsApp a fost lansată, peisajul smartphone-urilor arăta cu totul diferit faţă de cel din ziua de azi. Este timpul ca aplicaţia să ţnă pasul cu vremea, iar compatibilitatea acesteia cu câteva modele mai vechi de telefoane urmează să fie suspendată, se arată într-o postare de pe blogul companiei.

La vremea respectivă, în 2009, aproape 70% dintre dispozitivele de pe piaţă operau cu sisteme dezvoltate de Nokia sau BlackBerry, iar AppStore-ul, magazinul de aplicaţii al Apple, era lansat de doar câteva luni. Ei bine, WhatsApp a decis să ”deconecteze de la aparate” sistemele de operare mai vechi, deoarece relevanţa acestora s-a diminuat simţitor în ultimii ani. În ziua de azi, 99,5% dintre toate sistemele de operare din lume sunt dezvoltate fie de Google, Apple sau Microsoft.

Astfel că WhatsApp nu va mai putea fi folosit pe următoarele sisteme de operare mobile:

  • Nokia Symbian S60 după 30 iunie 2017
  • BlackBerry OS şi BlackBerry 10 după 31 decembrie 2017
  • Windows Phone 8.0 şi mai vechi după 31 decembrie 2017
  • Nokia S40 după 31 decembrie 2018
  • Android 2.3.7 şi mai vechi după 1 februarie 2020
citeste totul despre: