Calitatea sticlei de pe Samsung Galaxy Z Flip, pusă la îndoială de un test de durabilitate

Calitatea sticlei de pe Samsung Galaxy Z Flip, pusă la îndoială de un test de durabilitate

Captura YouTube.

Săptămâna trecută, Samsung a organizat un eveniment la San Francisco, în cadrul căruia a anunţat lansarea noii sale serii Galaxy S20, precum şi cel de-al doilea telefon pliabil al companiei, Galaxy Z Flip, al cărui display este acoperit cu ceea ce sud-coreenii numesc ”o sticlă ultra fină”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Până acum, ecranele pliabile foloseau display-uri din plastic, care sunt foarte uşor de zgâriat, chiar şi cu unghia. Z Flip a fost anunţat ca fiind primul telefon pliabil al cărui ecran este acoperit de sticlă, astfel încât mulţi sperau că acest lucru va contribui la creşterea durabilităţii telefonului.

Iată însă că, odată cu testul de durabilitate realizat de canalul popular de YouTube JerryRigEverything, spusele companiei sud-coreene încep să fie examinate, aşa cum arată şi The Verge.

Testul la care Zack Nelson, omul din spatele canalului JerryRigEverything, supune telefoanele este o examinare a durabilităţii acestora cu ajutorul celor mai dure materiale de pe scara Mohs, organizate pe 10 nivele. Majoritatea smartphone-urilor moderne încep să înregistreze ”zgârieturi la nivelul 6, cu marcaje mai adânci la nivelul 7”.

Galaxy Z Flip a suferit daune încă de la nivelul 2, la fel ca telefoanele pliabile dotate cu ecrane din plastic, Galaxy Fold şi Motorola Razr. ”Ecranul nu poate rezista zgârieturilor sub nicio formă” spune Nelson la sfârşitul videoclipului. Tot atunci, începe să ”găurească” telefonul, însă ecranul nu prezintă urme de sticlă spartă.

Nelson crede că Samsung ar putea folosi de fapt un plastic hibrid, cu bucăţi microscopice de sticlă amestecate, pentru a putea spune că ecranul este ”din sticlă”. 

Samsung nu a vrut să divulge nimănui care este partenerul cu care produce acest ecran, felul în care a fost făcut să se plieze şi ce fel de procese au fost aplicate sticlei. Un comunicat oficial trimis celor de la The Verge spune că ”Deşi display-ul se pliază, ar trebui tratat cu grijă. Galaxy Z Flip are un strat de protecţie asemănător cu cel de pe Galaxy Fold, care se găseşte deasupra sticlei ultra fine”.

Din fericire, Samsung va pune la dispoziţia clienţilor şi o ofertă de înlocuire a display-ului, la fel ca în cazul lui Galaxy Fold (cel puţin în State). Aceasta ar urma să coste 119 dolari, iar compania sud-coreeană va oferi şi o protecţie de ecran special concepută pentru Z Flip gratuit.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: