Boeing coboară cu picioarele pe pământ şi lansează Boeing Black, telefonul securităţii supreme

Boeing coboară cu picioarele pe pământ şi lansează Boeing Black, telefonul securităţii supreme

Telefonul de la Boeing pentru cei care se cred puţin James Bond.

După ce lumea a aflat cam cât de mult spionează NSA, producătorii s-au înghesuit să livreze soluţii de securitate. Până şi Boeing, companie specializată pe producţia de avioane a intrat în această cursă. Iată, deci, „Boeing Black“.

Boeing Black este soluţia companiei împotriva celor care vor să-ţi afle datele din telefon. Pe lângă criptarea apelurilor şi securizarea datelor, telefonul şterge totul din memorie şi devine inutilizabil, dacă cineva încearcă să-l desfacă. Boeing este o companie cunoscută pentru avioanele sale, dar este preocupată şi de securitate, iar acest telefon este ultimul demers în acest sens. Reuters notează că un astfel de telefon ar fi putut preveni unele interceptări telefonice ale oficialilor americani.

Boeing Black

Telefonul este fabricat în Statele Unite ale Americii, nu are deloc un design frumos, dar rulează Android, are un ecran de 4,3 inci şi cântăreşte 170 de grame. Are o baterie de 1.590 mAh şi poate fi furnizat cu suport dual-SIM. Asta pentru cei care lucrează în agenţii importante ale SUA, dar vor să-şi folosească şi numărul de telefon personal. Mai trebuie spus că deşi rulează Android, este o versiune puternic modificată de către Boeing.

„Există criptare media şi posibilităţi de control a datelor integrate direct în dispozitiv pentru a-l proteja şi pentru a-i proteja datele, reducând riscul ca misiunile să fie distruse din cauza scurgerii de informaţii“, susţine compania despre produsul său. Compania a lucrat la acest telefon timp de 36 de luni. „Am văzut o nevoie a clienţilor din acest segment de piaţă“, a afirmat Rebecca Yeamans, purtător de cuvânt al Boeing.

Acest Boeing Black aduce aminte de Blackphone prezentat recent la MWC 2014. Telefonul Boeing poate fi însă configurat cu senzori biometrici şi cu baterie externă alimentată prin panouri solare, dacă utilizatorii au nevoie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: