ASUS ROG Phone II - The best a mobile gamer can get (TECH REVIEW)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ASUS ROG Phone II

Vă rog de la bun început să îmi scuzaţi engleza din titlu, dar chiar cred că nimic nu poate descrie mai bine ROG Phone II decât celebrul slogan al celor de la Gillette (cu o mică modificare, desigur). Aşadar, dacă vă puteţi călca pe inimă şi să treceţi peste această erezie, veţi putea citi în următoarele rânduri impresiile mele despre cel mai bun telefon de gaming existent pe piaţă.

I. Accesoriile

Când a sosit ROG Phone II în redacţia noastră, a făcut-o cu mult fast, pentru că a fost însoţit de toate accesoriile disponibile pentru smartphone-ul celor de la ASUS, într-un geamantan uriaş, fiind probabil cel mai mare pachet al unui telefon pe care l-am întâlnit până acum. Accesoriile din pachet au fost următoarele:

-Twinview Dock II: un accesoriu care îţi oferă practic încă un ecran pentru a te juca şi cel care mi-a plăcut cel mai mult. Este util în jocuri de tip Battle Royale, precum PUBG sau Fortnite, unde îţi poţi muta harta pe al doilea ecran, rămânând concentrat la joc, dar îţi permite şi să rămâi în contact cu cineva pe Messenger sau WhatsApp fără a fi nevoie să îţi iei ochii de la acţiune. Are o baterie de 5000mAh, un sistem de răcire îmbunătăţit faţă de generaţia anterioară şi vine cu propria sa husă.

-ROG II Kunai Gamepad: accesoriul care îţi transformă telefonul într-un Nintendo Switch. Îl poţi folosi în multe feluri diferite, chiar şi ca un controller simplu, şi funcţionează foarte bine cu Twinview Dock II. Are o calitate foarte bună pentru un controller de mobil.

-WiGig Display Dock: un accesoriu care îţi permite să îţi conectezi display-ul telefonului la un display mai mare, precum monitorul unui PC sau chiar un televizor.

-Mobile Desktop Dock: face cam acelaşi lucru ca şi WiGig Display Dock, dar este în principal focusat pe laptopuri/desktopuri. Vine cu mai multe porturi decât majoritatea laptopurilor - 4x USB 3.1 type A, 1x port de microfon, 1x jack de 3,5mm, 1x Ethernet, 1x 4K HDMI Output, 1x Display Port 4K 60Hz, 1x Display Port 1.2, 1x USB-C doar pentru încărcare, 1x USB Micro B 3.0 (PC input), 1x card SD. Şi e posibil să fii uitat ceva.

-ROG Phone Bag: un ghiozdan special pentru telefon şi în care ar trebui, conform celor de la ASUS, să încapă toate accesoriile.

-ROG Phone II Lighting Armor Case: o husă care oferă o protecţie ceva mai mare decât cea inclusă în pachet, realizată dintr-un plastic foarte dur. Are iluminare RGB pe spate.

Evident, aproape toate accesoriile au un logo iluminat pe undeva, o obsesie de care companiile care fac articole pentru gameri nu par să scape prea curând.

II. Aspect, porturi şi display

ASUS ROG Phone II

Cutia în care vine ROG Phone II este şi ea specială, având un aspect high-tech, care pare că i-a inspirat şi pe cei de la Motorola când au creat cutia pentru RAZR. Ea trebuie ridicată, moment în care vei descoperi telefonul şi încă două accesorii: husa Aero Case, care nu oferă însă cea mai bună protecţie şi cooler-ul AeroActive Cooler II care are, evident, rolul de a răci telefonul în timpul sesiunilor lungi de gaming. Şi gata, promit că de-acum vorbim doar de telefon.

ROG Phone II are 6,59 inci, fiind un telefon mare, un lucru pe care îl observi imediat ce îl scoţi din cutie. Pe faţă, avem protecţie oferită de sticla Gorilla Glass 6, iar pe spate este dotat cu Gorilla Glass 3. Carcasa este din aluminiu şi se simte premium, aşa cum este şi normal de altfel, ţinând cont de preţul deloc mic.

La capitolul porturi nu sunt multe lucruri de zis: un USB-C pentru încărcare, un port special pentru conectarea accesoriilor şi un jack de căşti de 3,5mm (de apreciat, ţinând cont că devine pe zi ce trece o raritate). Pe dreapta găsim butoanele de power şi volum.

Nu este un telefon uşor, cântărind aproximativ 240 de grame. Vine cu Dual-SIM, şi are un screen-to-body ratio destul de mic, de doar 80,3%, datorită bretonului în care se află şi camera de selfie, însă compensează cu uşurinţă dacă ai un accesoriu precum TwinView Dock.

ASUS ROG Phone II

Rezoluţia este de 1080 x 2340 de pixeli, pe un ecran AMOLED, un lucru care face ca imaginile să fie superbe şi gaming-ul smooth şi rapid, mai ales datorită unei rate de refresh de 120Hz. Este şi compatibil HDR10, astfel că vei putea vedea orice tip de conţinut la o calitate bună şi beneficiezi şi de cel mai rapid ecran de pe piaţă. Ai un senzor de amprentă optic, montat sub ecran, care este destul de rapid (ca întreg telefonul, de altfel).

Pe spate îţi dai seama că ai de-a face cu un telefon de gaming, datorită aspectului futurist, cu forme bizare şi linii trasate peste tot, şi mai ales a logo-ului ROG (evident, iluminat). În partea de sus se găsesc flash-ul şi cele două camere, principală şi ultrawide.

III. Performanţă

ASUS ROG Phone II

Telefonul vine cu Android 9, însă va primi curând upgrade-ul la Android 10, programul de beta fiind deja implementat la sfârşitul lunii decembrie. Interfaţa este aceeaşi ROG UI ca pe primul ROG Phone, însă de data asta este mai puţin intruzivă parcă şi are un aspect mai cizelat. Nu sunt fan al cercurilor roşii în jurul fiecărei aplicaţii, dar e un compromis cu care aş putea trăi.

Un Snapdragon 855+ pe 7 nanometri, cu 8 nuclee şi o placă grafică Adreno 640 tactată la 700MHz asigură faptul că niciun joc nu va putea să îl îngenuncheze pe ROG Phone II în viitorul apropiat. În plus, cei 12GB RAM şi 512GB de stocare îţi oferă multă putere şi spaţiu suficient pentru a instala oricâte jocuri vrei.

Lucrul care îi va încânta însă cel mai mult pe gameri este aplicaţia dedicată lor, Armoury Crate, care este centrul de comandă pentru toate nevoile legate de jocuri ale utilizatorului. De aici poţi seta diferite lucruri pentru fiecare joc, precum viteza ventilatorului, activarea air triggerelor (butoane virtuale care pot fi configurate, asemănându-se cu cele de pe un controller şi multe altele.

ASUS ROG Phone II

Tot din Armoury Crate poţi activa X-Mode, care are rolul de a maximiza performanţa oferită de telefon. Când te afli în X-Mode, telefonul capătă practic aspectul unui mini-PC de gaming, cu tot cu iluminarea RGB şi sunetul uşor al cooler-ului.

L-am testat în Call of Duty Mobile, bineînţeles, dar şi în jocuri de racing precum Real Racing 3 sau Asphalt. În primul caz, nu pot să descriu cât de faină este senzaţia pe care ţi-o oferă air triggerele într-un astfel de joc. Ai sentimentul că eşti cu un pas înaintea adversarilor, iar acest lucru poate fi esenţial dacă joci la nivel competitiv.

Sunetul este şi el puternic, la fel ca toate celelalte aspecte ale acestui telefon, care dispune de dual-speakers. Bateria de 6000mAh este cea care îngreunează puţin telefonul, însă îi şi oferă o autonomie exemplară. Practic, dacă nu te joci deloc pe el, îl poţi folosi fără grijă timp de două zile până să îl încarci. Ai şi încărcare inversă fără fir la 10W şi încărcătorul oferă o putere de 30W cu tehnologia Quick Charge 4.0.

ASUS ROG Phone II

La camere nu m-am uitat, mărturisesc, pentru că au fost irelevante pentru mine şi pentru motivul principal care m-a făcut să îmi doresc acest telefon. Cea principală are 48MP şi pare suficientă pentru a scoate fotografii bune pe timp de zi, un lucru pe care îl pot face o mulţime de smartphone-uri în ziua de azi. Însă niciunul nu îţi oferă gaming la acelaşi nivel cu ROG Phone II.

Versiunea cu 8GB de RAM este mai ieftină, având un preţ de aproximativ 3300 de lei. Dacă vrei cel mai bun ROG Phone II, va trebui să pui deoparte puţin peste 4000 de lei.

ROG Phone II este un telefon de care te desparţi cu greu odată ce pui mâna pe el. Viteza pe care o are, ecranul atrăgător şi autonomia excelentă îl fac un adevărat campion în zona de gaming, dar şi în task-uri de zi cu zi. Aş îndrăzni chiar să spun că îl poţi lua la birou, dacă nu te deranjează să ai telefonul cu cel mai futurist aspect dintre colegii tăi.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite