Ar trebui sau nu să îţi închizi aplicaţiile de pe iPhone? Cum spun specialiştii Apple că e mai bine să procedezi

Ar trebui sau nu să îţi închizi aplicaţiile de pe iPhone? Cum spun specialiştii Apple că e mai bine să procedezi

FOTO Cnet.com

Unul dintre gesturile care intră cel mai repede în reflexul utilizatorilor de iPhone este uzualul ”swipe up”, atunci când tragi cu degetul în sus de aplicaţii pentru a le închide forţat. Mulă lume speculează pe marginea faptului dacă aceste acţiuni ajută într-adevăr cu ceva la ecnomisirea bateriei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Se pare că închiderea aplicaţiilor de pe iPhone ar cauza mai mult rău telefonului şi sistemului de operare decât dacă le-ai lăsa să ruleze pe toate în fundal. iOS este optimizat în aşa fel âncât să facă faţă unei multitudini de procese deschise în background, care îşi văd de treabă fără să fie deranjate.

Craig Federighi, vice-preşedintele Apple care se ocupă de dezvoltarea de software, a spus public că închisul aplicaţiilor pe iOS nu ajută cu nimic bateria. Ba chiar mai mult, poate cauza încetinirea telefonului. Acum, ar trebui să-l credem pe cuvânt atunci când spune că el nu recurge la gestul de ”swipe up” pentru a renunţa la anumite procese de care nu are nevoie.

În plus, mai mulţi dintre dezvoltatorii independenţi de aplicaţii pentru iOS spun că închisul platformelor mobile dăunează duratei de viaţă a telefonului mobil. Data viitoare ar trebui să te gândeşti de două ori înainte să închizi aplicaţiile de pe iOS crezând că îi faci un bine smartphone-ului produs de Apple.

citeste totul despre: