Apple a recunoscut că încetineşte intenţionat iPhone-urile mai vechi prin intermediul actualizărilor software

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ceea ce toată lumea bănuia de ceva vreme s-a dovedit a fi adevărat şi confirmat de Apple. Compania americană a redus cu bună ştiinţă performanţa telefoanelor mai vechi pentru a putea conserva mai bine durata de viaţă a bateriei.

Reprezentanţii Apple au confirmat această acuzaţie, însă au ţinut să specifice că motivele din spatele deciziei nu au nici o legătură cu banii. Dacă multă lume a speculat că Apple face acest lucru pentru a-i forţa pe deţinătorii de terminale învechite să facă upgrade-ul către unul mai nou, se pare că nu acesta este cazul, cel puţin din ce spune compania din Cupertino.

De asemenea, cei de la Apple spun că acest ”feature” a fost introdus pentru a scăpa de veşnica problemă cu frigul, pe care mai multe dintre terminalele dezvoltate în California şi asamblate în China  le=au manifestat de-a lungul anilor, inclusiv celebrul caz în care acestea se închideau singure deşi mai aveau 30% baterie.

O rezolvare la această problemă este schimbul de baterie. Dacă sistemul de operare va detecta faptul că bateria instalată este una nou-nouţă, nu va trebui să recurgă la încetinirea intenţonată a iOS.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite