Apple va avea propriile modemuri 5G în 2023

Apple va avea propriile modemuri 5G în 2023

Apple foloseşte modemuri Qualcomm, cu care a semnat un nou acord după procesul dintre cele două companii.

După chipset-uri, Apple va dezvolta intern şi propriile modemuri 5G, care vor fi folosite peste doi ani de iPhone-uri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primele produse Apple care se vor baza pe modemuri de date dezvoltate intern vor fi lansate în 2023, susţin sursele Nikkei, care mai spun că gigantul american va lucra împreună cu Taiwan Semiconductor Manufacturing.

TSMC deja produce, pentru Apple, inclusiv procesoarele de pe iPhone-uri şi SoC-urile M1 de pe Mac-uri.

Viitoarele modemuri vor fi construite pe un proces de 4nm, însă, înainte de designul acestora, se vor realiza teste cu un proces de 5nm.

În prezent, procesul de construcţie de pe 4nm este încă la nivel de prototip, neexistând pe piaţă vreun cip comercial care să se bazeze pe acesta.

Trecerea la propriile modemuri este o mutare firească pentru Apple, care, în 2019, a cumpărat divizia de modemuri 5G a Intel. Acum ştim că producţia în masă a acestora va începe în 2023.

În prezent, Apple foloseşte modemuri Qualcomm, cu care a semnat un nou acord după procesul dintre cele două companii. Cei de la Qualcomm au spus chiar că se aşteaptă ca, peste doi ani, să mai producă doar 20% din modemurile de date puse de Apple pe iPhone-uri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările