Apple va lansa în acest an trei smartphone-uri noi, între care cel mai mare iPhone din istorie

Apple va lansa în acest an trei smartphone-uri noi, între care cel mai mare iPhone din istorie

Apple se pregăteşte să lanseze în acest an trei smartphone-uri noi, şi anume cel mai mare iPhone din istorie, un telefon modernizat de aceeaşi dimensiune ca actualul iPhone X şi un model mai ieftin care va avea unele funcţii importante ale iPhone X, relatează Bloomberg.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu această nouă gamă, Apple vrea să atragă un număr tot mai mare de clienţi care sunt interesaţi de atributele aşa-numitelor phablete, dar şi pe cei care vor o versiune mai accesibilă a iPhone X, au declarat persoane apropiate acestor produse noi.

Apple, care efectuează deja testele de producţie cu furnizorii, ar urma să anunţe noile telefoane în toamnă. Este posibil ca planurile să se mai schimbe, au mai spus persoanele.

În pofida mai multor luni de publicitate intensă, iPhone X nu a confirmat aşteptările referitoare la vânzări, de la deputul său anul trecut. Apple a vândut 77,3 milioane de iPhone-uri în ultimul trimestru al anului trecut, sub aşteptările analiştilor, de 80,2 milioane de unităţi. Unii cumpărători au fost descurajaţi de preţul de 1.000 de dolari al iPhone X, cu toate că le-a plăcut designul şi chiar dacă şi-au dorit un telefon mai modern decât iPhone 8. Cu noua gamă, Apple vrea să relanseze vânzările prin oferirea unui model accesibil tuturor.

Un purtător de cuvânt al Apple a refuzat să comenteze.

Cu un ecran de aproape 6,5 inchi, noul telefon mare al Apple va fi unul dintre cele mai mari smartphone-uri de pe piaţă. În timp ce carcasa telefonului va fi aproximativ egală cu cea a iPhone 8 Plus, ecranul va fi mai mare cu circa 1inch, datorită designului edge to edge folosit la iPhone X (este improbabil ca Apple să se refere la telefon ca la o phabletă, termen popularizat de Samsung).

Ecranul mai mare ar trebui să atragă în special utilizatorii business, pentru că le va permite să scrie emailuri şi să administreze tabele pe ecranul care va fi aproximativ la fel de mare ca cel al tabletelor mici.

La fel ca iPhone 8 Plus, noul dispozitiv va permite probabil deschiderea concomitentă a mai multor ferestre, pentru unele aplicaţii.

Totuşi, telefonul mai mare ar putea să canibalizeze vânzările iPad, categorie care a revenit recent la creştere.

Phableta are numele de cod D33, a spus o persoană apropiată proiectului, iar unele prototipuri includ o rezoluţie a ecranului de 1242x2688. Aceasta ar face ecranul la fel de performant ca cel de 5,8 inchi al iPhone X.

Apple mai are în plan să utilizeze tehnolgia OLED, tipul de ecran mai scump care este inclus în iPhone X.

Ca şi iPhone X, modelul mai mare va include un scanner de identificare facială care deblochează dispozitivul şi permite plăţile.

Apple mai pregăteşte un update pentru iPhone X de dimensiune normală, numit D32, au spus sursele. Ambele telefoane vor utiliza probabil procesoarele de următoarea generaţie A12, vor include în continuare margini de inox şi vor fi high-end.

Apple ia în considerare o versiune în culoarea aurie pentru iPhone X modernizat şi pentru modelul mai mare. Compania a încercat să dezvolte şi versiunea aurie pentru actualul model X, dar a renunţat din cauza problemelor de producţie.

Toate noile iPhone-uri, începând cu modelul 5s, au avut versiune aurie, inclusiv iPhone 8. Versiunea aurie este atrăgătoare în special pentru clienţii din Asia şi ar putea ajuta vânzările în regiunea respectivă.

Cel puţin în unele regiuni, Apple analizează oferirea opţiunii dual-sim pentru modelul mai mare de iPhone. Aceast ar permite proprietarilor să îşi folosească telefoanele în ţări cu operatori diferiţi, fără să fie nevoiţi să schimbe cartelele. Aceste dispozitive au devenit mai populare în special în Europa şi Asia, unde oamenii de afaceri vizitează multe ţări.

Apple nu a luat încă o decizie şi ar putea opta să aştepte tehnologia E-SIM, care va conecta telefoanele la reţele multiple fără să fie nevoie de înlocuirea cip-ului.

Telefoanele vor avea un sistem de operare actualizat, probabil numit iOS 12, care are nume de cod Peace şi care va include funcţii de realitate augmentată actualizate şi o integrare mai mare a asistentului digital Siri, monitorizare digitală a sănătăţii şi capacitatea de a folosi Amojis în FaceTime.

Decizia Apple de a construi şi un telefon mai ieftin este o recunoaştere a faptului că actualele modele 8 entry-level seamănă prea mult cu iPhone 6 introdus în 2014.

Pentru a menţine costurile la un nivel scăzut, telefonul mai ieftin va avea tehnologia de ecran LCD smilară cu cea a iPhone 8. Marginile vor fi de aluminiu, iar spatele de sticlă, ca iPhone 8, şi nu oţelul inoxidabil, mai lucios, al iPhone X.

Apple a mai încercat în trecut să vândă telefoane mai ieftine, dar rezultatele au fost slabe. În 2013, compania a lansat iPhone 5c, care avea carcasă din policarbonat şi diverse culori. Cumpărătorii au descoperit rapid însă că pentru 100 de dolari în plus pot cumpăra un model 5s, care avea carcară de aluminiu, videocameră pentru slow-motion şi scaner de amprentă. Apple a renunţat rapid la 5c.

De această dată, compania încearcă ceva diferit: foloseşte o carcasă mai ieftină, dar include funcţii apreciate mult de utilizatori – recunoaşterea facială şi ecranul edge to edge.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: