Apple infirmă zvonurile despre un iPhone mai ieftin care ar veni în 2013

Apple infirmă zvonurile despre un iPhone mai ieftin care ar veni în 2013

Zvonurile despre un iPhone mai ieftin au fost infirmate de directorul de marketing al Apple. Intervenţia lui Phil Schiller survine la puţin timp după ce în presa internaţională a apărut speculaţia conform căreia compania pregăteşte un telefon mai accesibil.

Phil Schiller a vorbit despre telefonul mai ieftin de la Apple în cadrul unui interviu acordat unei publicaţii din China. Deşi a afirmat că smartphone-urile mai ieftine au cunoscut un destul de mare succes în ultimii ani - mai ales pe pieţele care au trecut de la telefoane obişnuite la cele inteligente -, el a negat că Apple ar dori să se orienteze către această piaţă, notează „The Next Web“.

În ciuda popularităţii smartphone-urilor ieftine, Apple nu va avea produse viitoare din această categorie. Fiecare produs pe care Apple îl lansează este realizat cu cea mai bună tehnologie disponibilă.

Phil Schiller

Informaţia potrivit căreia pe lângă un model premium americanii vor avea şi unul la un preţ accesibil a apărut atât la „Wall Street Journal“, cât şi la „Bloomberg“. Ambele publicaţii au vorbit despre posibilitatea unui smartphone Apple pentru pieţele emergente. Totuşi, zvonul nu este deloc nou, după cum a scris şi „Adevărul“. Mai mult, un astfel de produs are puţine şanse să fie lansat şi asta pentru că Apple are deja produse mai ieftine, se numesc „modele din anii precedenţi“.

Cât despre teoria potrivit căreia compania ar vrea să intre pe mai multe pieţe, este elocventă afirmaţia lui Schiller: „ Deşi Apple are o cotă de piaţă de 20% la smartphone-uri, obţine un profit de 75%“.

Ce caracterizează smartphone-urile ieftine este finisajul destul de prost şi calitatea scăzută a materialelor. Un iPhone 4 sau 4S, mai ieftine decât iPhone 5, tot îşi păstrează aspectul premium, sunt dispozitive construite cu materiale mai scumpe. Dacă Apple nu poate livra pe un iPhone mai ieftin un ecran Retina, o carcasă cu un design reuşit şi o performanţă decentă, atunci amână sau anulează posibilitatea unei astfel de lansări.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: