Microsoft îşi „ascute“ asistentul digital Cortana în lupta cu Apple şi Google. Vine târziu, dar cu lecţii din ambele tabere

Microsoft îşi „ascute“ asistentul digital Cortana în lupta cu Apple şi Google. Vine târziu, dar cu lecţii din ambele tabere

Cortana, asistentul personal pe care Microsoft îl pregăteşte pentru Windows Phone. FOTO Adevărul

Apple, apoi Google au ajuns să definească asistentul personal dintr-un telefon, dar nici Microsoft nu stă pe bară. Pregăteşte Cortana, produsul său de vârf din Windows Phone 8.1, iar acum există mai multe informaţii despre acesta, ce va face şi ce va înlocui în actualul ecosistem.

Ştiri pe aceeaşi temă

Windows Phone 8.1, cunoscut şi ca „Blue“, va fi gata să înfrunte aproape de la egal la egal mai dezvoltaţii săi rivali ca Android şi iOS. Asta după patru ani de dezvoltare continuă de către Microsoft. Asul din mâneca digitală a companiei este Cortana, asistentul personal care se vrea o combinaţie între Siri şi Google Now de la rivalii Apple, respectiv Google. Tom Warren de la The Verge a obţinut informaţii în exclusivitate cu privire la noua funcţionalitate.

În primul rând, Cortana va înlocui funcţia de căutare prin Bing disponibilă în prezent pe care o accesezi printr-o tastă a telefonului. Apoi, are rolul de asistent digital care ţi se va prezenta pe ecran sub forma unei pictograme circulare colorate în funcţie de nuanţa pe care ai ales-o pentru sistemul de operare. Fiecare acţiune a Cortana va fi însoţită de tot felul de animaţii pentru a-ţi arăta că „lucrează“ la rezolvarea cerinţelor tale.

Acest asistent digital, după cum s-a aflat şi până acum, va obţine informaţii din Bing, din Foursquare şi alte servicii similare pentru a-ţi contextualiza fiecare informaţie similară. Dacă ai folosit Google Now până acum, ei bine, Cortana va fi foarte apropiată de ceea ce Google face. În plus, utilizatorii vor putea controla câte informaţii accesează Cortana, asta pentru cei care se tem că asistentul digital le-ar putea „fura“ viaţa şi ar putea-o vinde mai departe.

Microsoft va încerca să „lege“ Cortana şi de aplicaţii terţe şi alte produse de-ale sale. E vorba de o dezvoltare continuă, iar lansarea Cortana ar putea fi limitată, în primă fază, la Statele Unite ale Americii.

Cortana va „învăţa“ comportamentul utilizatorului, dar nu va reţine aceste informaţii, dacă tu nu vrei aşa ceva. În plus, poţi reveni asupra datelor şi le poţi edita sau şterge. Microsoft încearcă astfel să prevină furnizarea de informaţii nepotrivite cu contextul sau utilizatorul şi ar putea avea succes. În schimb, Google Now încearcă să prevadă pe baza căutărilor online, emailurilor primite, intereselor selectate şi localizării. În final, Cortana va înţelege mesaje ca „hai să ne întâlnim mâine la 6PM (sau 18.00)“ şi va putea trece asta în calendar. Similar, şi Siri „înţelege“ dacă îi ceri să treacă o întâlnire în calendar doar prin „mâine la ora 16.00“, spre exemplu.

Află mai multe despre Windows Phone 8.1:

Cea mai interesantă funcţie din Windows Phone 8.1 va folosi date din Foursquare

După Google şi Apple, Microsoft are un asistent personal pe care îl vrea perfect

Cortana le va face viaţa mai uşoară utilizatorilor de Windows Ph0ne. Ce noutăţi mai aduce versiunea 8.1

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: