Apple, aproape de a crea un iPhone din „metal lichid“. Creatorul aliajului nu e convins că se va face prea curând

Apple, aproape de a crea un iPhone din „metal lichid“. Creatorul aliajului nu e convins că se va face prea curând

Un iPhone mai „lichid“? Da, desigur. Yutaka Tsutano/Flickr

Ce ar putea să aducă Apple într-un nou iPhone? Poate puţin metal lichid, aşa sigur ar fascina puţin mai mult utilizatorii. Compania americană are un nou patent potrivit pentru această sarcină.

Ştiri pe aceeaşi temă

Îţi sună cunoscut cuvântul „Liquidmetal“? Dacă da, atunci se poate să-l fi întâlnit la finalul anului 2010, când despre Apple se specula că lucrează la un iPhone din acest material. I se poate spune şi metal lichid, dar nu este atât de lichid, încât să-l torni peste lucruri sau să-l ţii depozitat într-o sticlă. Gizmodo informează că un iPhone, în viitor, ar putea fi creat din Liquidmetal.

Electronista a publicat, ieri, un articol în care se specifică faptul că Apple are pe mână o licenţă exclusivă pentru dezvoltarea şi comercializarea dispozitivelor din Liquidmetal. Ce este Liquidmetal? Nu este chiar metalul lichid din „Terminator 2“, ci un aliaj creat de doctorul Ataka Peker şi are o structură similară sticlei. Ce ar trebui să ştii despre Liquidmetal? Că îţi face telefonul flexibil şi rezistent.

Nu flexibil în sensul că l-ai putea îndoi, ci în sensul că poate fi îndoit fără să se deterioreze, fără să capete crăpături, atât timp cât şi componentele din interior sunt în siguranţă. Avantajul Liquidmetal este că oferă rezistenţa metalului - aluminiu, inox sau magneziu -, însă este flexibil precum plasticul. Desigur, poate fi turnat în forme diverse.

Minusul este că procesul de construcţie a ceva din Liquidmetal e complicat şi scump. Nu poţi turna foi imense din acest material şi să o faci la costul aluminiului. În mai 2012, Peker a spus că Apple ar trebui să investească până la 5 ani în Liquidmetal şi aproximativ 500 de milioane de dolari. Duce Apple lipsă de bani? Nicidecum. Nu vor fi iPhone 5S şi iPad 5 dispozitive create din noul aliaj, dar dacă Apple vrea să combată fascinaţia pentru ecranul flexibil al Samsung are nevoie de o astfel de carcasă.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul.

Află mai multe despre Apple:

Douglas Engelbart a murit - Cum au făcut Steve Jobs şi Apple un produs de succes din mouse, cea mai mare invenţie a lui

Apple dezvoltă o tehnologie prin care telespectatorii vor putea "sări" peste publicitate

Reuters: Apple ar vrea să cumpere PrimeSense, firma din Israel care a realizat tehnologia de pe Kinect

citeste totul despre: