Apple anunţă o facilitate care va transforma iPhone-urile în POS-uri. Cum funcţionează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tap to Pay va fi lansată anul acesta în Statele Unite Foto: Arhivă
Tap to Pay va fi lansată anul acesta în Statele Unite Foto: Arhivă

Anul acesta, iOS va aduce o funcţie pe care Apple o numeşte, simplu, Tap to Pay, prin care business-urile vor putea recepţiona plăţi contactless.

Zvonul apărut săptămâna trecută, conform căruia Apple este aproape de lansarea unei funcţii de plăţi pentru firme, a fost confirmat de compania americană, care a anunţat-o acum oficial. 

Cu Tap to Pay, firmele pot folosi iPhone pentru a recepţiona plăţi wireless realizate prin Apple Pay sau cu cardul. O plată se poate face prin apropierea unui iPhone, Apple Watch sau card contactless de iPhone-ul furnizorului de servicii, fiind nevoie doar de o simplă confirmare a tranzacţiei. 

Interesant este că Apple nu acaparează această funcţie, ci o va pune la dispoziţia platformelor de plăţi, pentru a o integra în propriile aplicaţii. Primul partener al Apple va fi Stripe. 

Practic, Apple deschide suportul NFC pentru alte sisteme de plăţi, care pot integra funcţia Tap to Pay. Gigantul american a fost criticat şi chiar ameninţat cu procese tocmai pentru că nu lăsa alte companii să facă plăţi prin NFC, acesta fiind rezervat pentru Apple Pay. 

Tap to Pay va fi lansată anul acesta în Statele Unite. Cât de curând, dezvoltatorii o vor putea testa cu ocazia următoarei versiuni beta de iOS.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite