Aplicaţia măreşte rezoluţia: Ultrakam scoate videoclipuri mai bune din iPhone

Aplicaţia măreşte rezoluţia: Ultrakam scoate videoclipuri mai bune din iPhone

O aplicaţie pentru iOS care scoate 2K din fiecare videoclip. FOTO VFXMirror

Samsung a introdus filmarea 4K pe Galaxy Note 3 şi pe Galaxy S5. Ce faci însă dacă ai iPhone şi vrei videoclipuri la rezoluţie mai mare decât full HD? Ei bine, creezi o aplicaţie care face fix asta, apoi o scoţi la vânzare în App Store pentru ceilalţi pasionaţi ca tine. Şi aşa a apărut şi crescut Ultrakam.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rezoluţia 4K este noua modă printre producătorii de camere foto, de telefoane high-end şi printre companiile care vor să vândă cele mai bune televizoare. Până acum, Samsung mizează cel mai mult pe 4K cu Note 3 şi Galaxy S5, dar Hassan Uriostegui (VFXMirror), un dezvoltator pe iOS, a venit cu ideea de a oferi şi pe iPhone o rezoluţie mai mare videoclipurilor. Astfel a ajuns să lanseze Ultrakam, o aplicaţie care filmează la 2K, potrivit The Next Web.

Full HD, actualul standard pentru ecranele telefoanelor, televizoarelor şi pentru televiziune, oferă cadre la 1.920x1.080 pixeli, pe când 2K, ceea ce promite Ultrakam, produce cadre la 2.240x1.672 pixeli. Cât despre 4K sau Ultra HD, rezoluţia este de 3.840x2.160 pixeli. Marele avantaj al 2K sau 4K în prezent e că reţin mai multe detalii şi, dacă te apuci să editezi, poţi tăia mai mult din cadre fără să pierzi din calitate, dacă videoclipul final e produs la rezoluţie full HD.

Revenind la Ultrakam, foloseşte codecurile H.264 (iFrame) şi M-JPEG.  Când e folosită pentru a produce videoclipuri la cea mai mare rezoluţie, adică 2K şi compresate cu H.264, fiecare cadru reţine cu 70% mai mulţi megapixeli decât în full HD. Aplicaţia funcţionează pe toate noile dispozitive Apple, de la iPhone 5s la iPad mini cu ecran Retina, dar şi pe iPad mini şi iPad 3. Codecul recomandat este H.264, pentru filmări la 20, 24 sau 30 de cadre pe secundă. Pe MJPEG scade şi rezoluţia (la 1.936x1.446 pixeli) şi videoclipul poate fi doar la 20 fps.

Viziunea mea este să creez cele mai puternice unelte pentru noua generaţie de creatori de conţinut şi să integrez dispozitivele mobile drept instrumente profesionale pentru a produce conţinutul.

Hassan Uriostegui, creatorul Ultrakam.

„Ultrakam a fost creată pentru producătorii independenţi de film şi le oferă ceea ce au tot cerut: timelapse şi slow motion. Astfel, regizorii pot schimba rapid modurile fără a pierde din calitate şi opţiunile de control“, a afirmat Uriostegui. Există şi o aplicaţie „telecomandă“ pe care o instalezi pe un dispozitiv secundar cu iOS şi poţi controla astfel aplicaţia principală. Ultrakam costă 7 dolari în App Store, iar Ultrakam Remote Control costă 3 dolari.

Learn Ultrakam by Watching from hassan uriostegui on Vimeo.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările