Aplicaţia AccuWeather a prevăzut o tornadă în Capitală

Aplicaţia AccuWeather a prevăzut o tornadă în Capitală

România se află sub alertă de vreme severă până miercuri, 8 mai, la ora 9:00, însă persoanele care au descărcat pe telefonul mobil aplicaţia AccuWeather au avut un motiv în plus să se sperie, după ce aceasta a oferit o prognoză de tornadă în Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Începând cu duminică seara erau anunţate vijelii, ploi torenţiale cu tunete, fulgere şi grindină în toată ţara, fenomene care ar urma să se oprească abia miercuri dimineaţă. Mai mult, un val de aer polar este aşteptat în România. 
 
Invitat în studioul Digi24, Bogdan Antonescu, cercetător al Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare în Optoelectrică şi specialist în fenomene meteo, a explicat de ce această prognoză de tornadă este îndoielnică. 
 
”Se poate produce o tornadă în Bucureşti, dar o prognoză cu o zi înainte e greu de făcut. Se poate da o prognoză de probabilitate de apariţie a unor furtuni care pot duce la tornadă.  
 
La punct fix, în Bucureşti sau în anumite puncte e extrem de dificil, nici Statele Unite nu au un asemenea sistem. Cu o zi înainte se pot identifica zonele unde pot avea loc fenomene severe, apoi intră în funcţie partea de monitorizare a fenomenelor severe. 
 
Sunt necesare până la 15 – 16 minute în avans pentru o tornadă cu precizie. O jumătate de oră spune doar aria în care se poate produce fenomenul respectiv” 
 
Captura via Digi24
 
El a notat şi că un astfel de fenomen a avut loc în 1985, producând însă pagube minime. Ulterior, acesta a avertizat publicul mai aventuros să nu conducă spre tornadă şi să nu încerce să o fotografieze decât de la distanţă mare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: