Android One e răspunsul Google la uniformizarea aplicată de Microsoft

Android One e răspunsul Google la uniformizarea aplicată de Microsoft

Android One, pentru lumea low-cost. FOTO The Verge

Google a anunţat la evenimentul Google I/O programul Android One. În acest program vor fi incluse acele ţări cu economii emergente, unde vor fi produse şi vândute telefoane ieftine, dar nu neapărat proaste.

Ştiri pe aceeaşi temă

Android One de la Google reprezintă o strategie prin care gigantul american se aşteaptă să integreze cu succes ţările cu economii emergente în liga marilor jucători în lumea Android. Asta presupune că fixează un standard pentru hardware, pe care poate rula sistemul său de operare, apoi se asigură că trimite actualizările, aşa cum primesc telefoanele din programul Nexus.

Primul producător la care Sundar Pichai, directorul Android, s-a referit este Micromax, care are deja un telefon pregătit. Are un ecran de 4,5 inci, suportă două cartele SIM şi are slot pentru card microSD. Va fi un telefon care nu va costa mai mult de 100 de dolari. Pe listă se mai regăsesc Karbonn şi Spice, dar Google se aşteaptă că tot mai mulţi producători vor intra în programul One.

Strategia Microsoft, când a lansat Windows Phone, a fost să aibă o platformă software care să ruleze aproximativ la fel pe întreaga plajă de hardware suportat. Şi hardware-ul a fost fixat precis de către Microsoft, singurele diferenţe care au apărut în ultimul an au fost în ceea ce priveşte rezoluţia ecranului şi cantitatea de memorie RAM. Aşa a ajuns Lumia 520 să fie unul dintre cele mai bine vândute telefoane. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările