Android 9.0 P îţi va permite să vezi ce aplicaţii îţi folosesc camera foto şi microfonul în timp real

Android 9.0 P îţi va permite să vezi ce aplicaţii îţi folosesc camera foto şi microfonul în timp real

FOTO via Komando.com

După scandalul care a implicat Facebook şi Cambridge Analytica, din ce în ce mai mulţi utilizatori au început să îşi dea seama de faptul că e important să îţi protejezi datele. Trebuie să ai grijă atunci când oferi unei aplicaţii sau unui website permisiunea de a te urmări, pentru că, de multe ori, eşti tentat să treci rapid prin paginile de termeni şi condiţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noul update Android, cunoscut în acest moment sub numele de 9.0 P, va avea o funcţie nativă care îţi va permite să gestionezi mai bine activitatea în fundal a aplicaţiilor şi să arunci o privire de ansamblu asupra celor care îţi utilizează în mod constant microfonul sau camera foto. Aceasta este o adevărată gură de aer proaspăt pentru cei mai suspicioşi dintre noi.

O astfel de funcţie nativă este integrată şi în versiunea modificată de Android preinstalată pe flagship-ul Blackberry. Chiar dacă nu este chiar acelaşi lucru, interfaţa ei îţi permite să vezi ce aplicaţii ţi-au utilizat microfonul, de exemplu, în ultimele 24 de ore şi când a avut loc acest lucru. Astfel poţi revizui permisiunile pe care le-ai acordat diverselor platforme terţe.

Prin această funcţie nouă, Google vrea să sporească încrederea utilizatorilor în companie şi să se distanţeze de o percepţie negativă, una pe care Facebook o resimte din plin în ultima perioadă. Android 9.0 P se va lansa în acest an şi va fi disponibil pe flagship-urile companiilor de top.

FOTO via Ubergizmo

citeste totul despre: