Am testat Apple Music în România şi am aflat cum arată viitorul muzicii

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Apple Music a ajuns la Adevărul FOTO Răzvan Băltăreţu
Apple Music a ajuns la Adevărul FOTO Răzvan Băltăreţu

Am instalat Apple Music aseară, odată cu actualizarea pentru iPhone, care m-a trecut la iOS 8.4. Apple Music s-a arătat rapid şi am primit cele trei luni gratuite care sunt oferite oricărui utilizator nou. După aceea, urmează să plătim 5 euro.

În momentul ăsta, în care scriu, îmi ascult muzica favorită pe Apple Music. Am început prin a alege câteva genuri şi câteva formaţii favorite, iar apoi Apple a făcut treaba pentru mine şi mi-a oferit recomandări.Brusc, iPhone 6 a devenit mai viu. 

În universul recomandărilor

Apple Music nu are grad de comparaţie pentru mine, deoarece nu sunt utilizator de Spotify, iar acela e serviciul care contează cu adevărat. Am mai folosit Zonga şi Deezer, dar nu am plătit niciodată pentru ele. Apple Music m-a făcut pentru câteva momente să mă întreb dacă nu ar fi interesant să plătesc. Apoi mi-am dat seama că lucrurile nu stau chiar aşa.

În primul rând, avantajul Apple Music e că are o bibliotecă impresionantă de melodii. Am găsit aproape tot ce am vrut, deşi biblioteca de manele, de exemplu, care va conta pentru mulţi utilizatori de iPhone nu este atât de dezvoltată, iar în Deezer sau Zonga ai mai multe alternative.

Un overview video puteţi vedea în clipul de mai jos realizat în colaborare cu playtech.ro. 

În al doilea rând, aş plăti 5 euro pe lună pentru Apple Music, dar aş vrea să-mi pot salva melodiile offline. Acest lucru este, oficial, disponibil, însă m-am blocat în spaţiul de stocare din iCloud. Pentru că Apple ştie să facă bani din orice, acum iCloud-ul meu este aglomerat de backup-uri şi poze. Evident, pot începe să le şterg, dar procesul e complicat şi nu-mi va elibera foarte mult spaţiu. În schimb, pot alege să plătesc pentru mai mult spaţiu de stocare, ceea ce înseamnă că nu e chiar 5 euro pe lună totul.

Apple Music oferă muzică pe gusturile noastre aranjată în playlist-uri arătoase, în radio-uri tematice şi are şi topuri cu cele mai populare melodii şi videoclipuri din momentul de faţă. Am apreciat că mi-a ghicit gusturile muzicale destul de bine, iar în timp va deveni şi mai bun.

Puteţi să aflaţi mai multe despre Apple Music aici. 

Un alt avantaj care mi-a plăcut, dar pe care-l au cei cu acces la Spotify, e faptul că mi-a făcut şi playlist-uri pentru sport, de exemplu sau pentru momentele când mă duc la sală. Melodiile sunt bine alese, iar curatorii Apple au făcut o treabă foarte bună.

Apple Music Razvan baltaretu

România, pe harta Apple Music

În topurile Apple sunt şi cele mai populare piese din România, pe care le poţi asculta sau le poţi salva într-un playlist personalizat pentru tine.

La secţiunea de Noutăţi, lucrurile stau destul de complicat momentan, pentru că am dat inclusiv de albume ale lui Benone Sinulescu sau ale lui Gică Petrescu, iar albumele astea numai noi nu sunt.

După 10-15 minute de butonare am învăţat rapid cu ce se mănâncă Apple Music şi dacă aş fi un audiofil, cred că mi l-aş descărca, dar încă mă întreb dacă merită cei peste 5 euro pe lună. Ce-i drept, pentru petreceri, excursii, chiar şi drumuri cu maşina, Apple Music e o soluţie excelentă.

Apple Music Razvan baltaretu

Secţiunea Connect e destinată doar fanilor formaţiilor, acolo sunt imagini şi videoclipuri puse de pe conturile sociale.

Şi, peste toate, mai e şi Beats 1, un post de radio gratuit, disponibil 24 de ore din 24, pentru toată lumea. Am ascultat şi selecţia e foarte modernă, dar pentru un fan al BBC Radio 6 Music sau BBC Radio 1, nu văd un avantaj.Cu toate astea, ca român, îmi place că Apple Music e disponibil full aici, la noi şi că putem simţi ce înseamnă un serviciu cu o bibliotecă de piese extraordinar de mare. Şi, până la urmă, acest lucru e cel mai important. 

Apple Music Razvan baltaretu

Concluzii

Apple Music va profita de pe faptul că e preinstalat pe majoritatea telefoanelor de la Apple. E mai uşor să foloseşti Apple Music, decât să te duci în TuneIn sau în Deezer sau Zonga.

Apple Music a adus câte puţin din toate şi le-a pus într-un pachet realizat bine, pentru care merită să plăteşti dacă ai spaţiu de stocare pe iCloud.
 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite