Administratia publica informatizeaza relatia cu cetateanul si cu mediul de afaceri

SOFTWIN a fost desemnat, in urma unei licitatii organizate de Ministerul Comunicatiei si Tehnologiei Informatiei, sa realizeze proiectul pentru crearea "Portalului pentru formulare ale administratiei

SOFTWIN a fost desemnat, in urma unei licitatii organizate de Ministerul Comunicatiei si Tehnologiei Informatiei, sa realizeze proiectul pentru crearea "Portalului pentru formulare ale administratiei publice pentru relatia cu cetateanul si mediul de afaceri". Proiectul consta in realizarea unui portal complex de tip "one-stop-shop" care va asigura accesul la formularele administratiei publice utilizate frecvent pentru relatia dintre aceasta si cetateni, respectiv mediul de afaceri. "Castigarea acestui proiect vine ca o confirmare a experientei SOFTWIN in domeniul solutiilor complexe. Prin acest proiect SOFTWIN isi va aduce contributia la transformarea sistemului administratiei publice intr-un sistem performant egal sau superior ca valoare celor din statele Uniunii Europene", declara Roxana Claudia Pavel, Corporate Communication Manager, SOFTWIN. Portalul va furniza informatii la cerere, pe principiul "aici si acum", astfel incat cetateanul va fi mai aproape de administratia publica, care va raspunde mai eficient si mai performant la solicitarile cetatenilor si ale mediului de afaceri. Sistemul va permite accesarea acestor informatii, 24 de ore din 24, in timpul si in afara programului de lucru al personalului din administratia publica. Cetatenii vor putea completa formularul "off-line" (sau "on-line" - acolo unde este cazul) folosind indrumare (norme) de completare si le vor putea transmite catre agentii deja corect completate, economisind astfel atat din propriul lor timp, cat si din timpul functionarilor publici. Prin sistemul complex propus de SOFTWIN oamenii vor fi informati asupra: legislatiei si reglementarilor pe baza carora trebuie sa interactioneze cu administratia publica; formularelor pe care trebuie sa le foloseasca in lucrul cu administratia publica si mediul de afaceri, precum si modalitatile de completare a acestora. Acest sistem va permite doua variante: descarcarea (download) formularelor impreuna cu instructiunile de completare sau completarea electronica, deoarece in cadrul sistemului va exista un spatiu electronic (workplace) pentru completarea asistata a formularelor electronice. "Portalul ce va fi dezvoltat de SOFTWIN va fi accesibil prin Internet oricarui posesor al unui calculator care dispune si de un cont de Internet pe linie telefonica (dial-up) sau inchiriata. El va asigura performantele necesare servirii simultane a peste 1000 de utilizatori. Pentru intretinere, actualizare si raportare, portalul va dispune si de o interfata de administrare care va permite optimizarea exploatarii. Formularele (circa 200) se vor adresa pentru inceput la 40 de agentii guvernamentale", detaliaza Stefan Diaconescu, director tehnic SOFTWIN.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările