Şeful Apple, Tim Cook: „Sunt mândru că sunt gay şi e unul dintre darurile cele mai de preţ de la Dumnezeu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tim Cook, şeful Apple
Tim Cook, şeful Apple

Şeful Apple, Tim Cook, a admis într-un editorial din "Bloomberg Businessweek" că este gay. Cook, o persoană foarte privată, nu a spus nimic despre acest lucru până acum.

Interesant este faptul că mulţi dintre colegii lui Cook de la Apple ştiau orientarea sexuală a acestuia, dar CEO-ul companiei nu a spus-o public până acum.

"Am fost deschis cu oamenii legat de orientarea mea sexuală. Mulţi colegi de la Apple ştiau că sunt gay şi asta nu a contat. Am avut norocul de a lucra la o companie care apreciază creativitatea şi inovaţia şi care a înţeles că pentru a conta trebuie să îmbrăţişezi diferenţele dintre oameni. Nu toată lumea este atât de norocoasă", scrie Tim Cook în editorialul său, în care promovează drepturi egale pentru persoanele gay.

El spune că nu şi-a negat niciodată sexualitatea, dar nici nu a recunoscut-o public. "Lăsaţi-mă să fiu foarte clar. Sunt mândru că sunt gay şi cred că faptul acesta e unul dintre darurile cele mai mari pe care mi le-a dat Dumnezeu", scrie Cook.

El continuă şi spune că acest lucru l-a făcut să-şi dea seama ce înseamnă să creşti într-o minoritate şi l-a făcut să empatizeze mai mult. De asemenea, spune că a fost greu şi deloc confortabil uneori, dar acest lucru i-a dat încredere să îşi urmeze propriul drum.

"Nu mă consider un activist, dar înţeleg cât de mult am beneficiat de pe urma sacrificiului unora. Aşa că dacă va conta că CEO-ul Apple este gay şi acest lucru va ajuta pe cineva pentru a face pace în viaţa şi sufletul său, sau dacă alină un suflet singur, atunci e convenabil să-mi dau la o parte intimitatea mea", a spus Tim Cook.

Tim Cook Foto: Reuters

Cook menţionează că intimitatea rămâne un lucru important pentru el. "Am făcut din Apple munca vieţii mele şi voi continua să fiu treaz doar pentru Apple. Asta merită angajaţii noştri. .O parte importantă a progresului unei societăţi e să înţelegem că o persoană nu e defininită de sexualitate, de rasă, de sex. Sunt un inginer, un unchi, un iubitor de natură şi de fitness, un fiu al Sudului, un fanatic al sportului şi multe altele. Sper că oamenii îmi vor respecta dorinţa de a mă concentra pe lucrurile care mi se potrivesc cel mai bine şi pe munca mea", a mai scris şeful Apple.

Cook menţionează că Apple a avut o poziţie foarte puternică pentru drepturi egale. Apple s-a dus în faţa Congresului pentru a promova plata egală pentru femei şi bărbaţi, dar a promovat şi căsătoriile între persoane de acelaşi sex în California. De asemenea, ei au luat o poziţie publică şi în Arizona, după o lege discriminatorie la adresa comunităţii gay. "Vom continua lupta noastră şi cred că orice CEO, indiferent de rasă, sex sau orientare sexuală va face la fel. Voi promova în continuare egalitate pentru toţi oamenii până la moarte", a mai menţionat Tim Cook.

Citiţi editorialul complet în Bloomberg Businessweek
 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite