Înainte să lanseze noi telefoane, Nokia dă în judecată Apple

Înainte să lanseze noi telefoane, Nokia dă în judecată Apple

Următorul Nokia va fi cu Android, dar nu va fi produs de finlandezi. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul

Nokia nu mai există, deocamdată, pe piaţa telefoanelor, dar are o mulţime de patente pe care ia bani de la alte companii. Apple, în cazul de faţă, n-ar fi plătit.

Se prea poate ca ceea ce Nokia face în Statele Unite ale Americii să fie o încercare de autopromovare înainte de lansarea aşteptată în 2017. Totuşi, procesul anti-Apple a fost iniţiat simultan atât în SUA , cât şi în Germania, în tribunaluri regionale din Dusseldorf, Mannheim şi Munich. La Apple acasă s-ar putea să nu fie atât de uşor, dar în Europa veniturile companiei americane nu sunt privite cu ochi bun, pe motiv că n-ar fi plătit destule taxe, de unde şi posibilitatea ca Nokia să câştige. 

Motivaţia Nokia vizează 32 de patente pentru diverse tehnologii de bază în telefoane, cum ar fi particularităţi care ţin de ecran şi elemente de interfaţă, administrarea fişierelor video şi diverse module hardware dezvoltate în urmă cu ani şi zeci de ani de Nokia.

„Datorită investiţiilor noastre continue în cercetare şi dezvoltare, Nokia a creat sau a contribuit la dezvoltarea multor tehnologii fundamentale folosite în dispozitivele actuale, inclusiv cele din produsele Apple. După mai mulţi ani de negocieri, încercând să ajungem la o înţelegere financiară care să acopere utilizarea acestor patente de către Apple, am fost nevoiţi să ajungem în tribunal pentru a ne apăra drepturile", a motivat decizia de a acţiona în instanţă Apple Ilkka Rahnasto, director Nokia responsabil de patente. 

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: