În India există cel mai ieftin smartphone: costă cât un pachet de ţigări în România

În India există cel mai ieftin smartphone: costă cât un pachet de ţigări în România

Acest telefon de puţin peste 3,5 dolari e cel mai ieftin din lume. FOTO Mashable

Din China au venit cele mai ieftine smartphone-uri, dar în India s-a ajuns la un nou record: un telefon de doar 3,66 dolari.

Ştiri pe aceeaşi temă

Freedom 251 este un telefon cu Android 5.1 Lollipop. Până aici n-ar fi nimic ciudat, doar că numele său reflectă fix ceea ce este: cel mai ieftin telefon din lume, care costă 251 de rupii. Asta înseamnă 3,66 de dolari. Iar în România asta ar însemna aproximativ 14,5 lei. Sunt pachete de ţigări mai scumpe de atât, dar acum cu banii aceştia îţi poţi lua un telefon.

Producătorul este Ringing Bells, iar dotările tehnice nu sunt foarte proaste. Freedom 251 are un ecran de 4 inci, un procesor quad-core la 1,3GHz, 1GB de memorie RAM şi 8GB spaţiu de stocare, plus două camere: una principală de 3,2MP şi una frontală de 0,3 MP. Bateria are o capacitate de 1.450 mAh, după cum scrie Playtech.

Despre telefon nu s-a spus dacă dispune de conectivitate 4G, dar cel mai probabil nu are aşa ceva, ci doar 3G. Totuşi, preţul este ceea ce contează, dar deocamdată nu este clar cum va reuşi compania să aibă venituri din acest produs. Cel mai probabil va ajunge la un parteneriat cu vreun operator. De astăzi, 18 februarie, telefonul va fi disponibil la vânzare.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările