10 sfaturi pentru „sănătatea“ laptopului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avantajele oferite de un computer portabil pot fi anulate uneori de mici accidente. Acestea pot fi evitate prin metode simple de protecţie. Folosirea bateriei până la epuizare şi răcirea cu ajutorul ventilatoarelor externe sunt doar câteva metode prin care puteţi mări durata de viaţă a notebookului.

Accidentele minore care au efecte nefaste asupra vieţii unui calculator portabil pot fi evitate în doar câţiva paşi. Nu trebuie să consumaţi lichide lângă el şi nici să îl ţineţi pe pat sau pe pătură. Acestea sunt cele mai elementare metode de precauţie, potrivit huffingtonpost.com. În continuare, specialiştii detaliază ce trebuie să faceţi pentru a nu ajunge la service:

1 Atenţie la ştecher. Atunci când îl conectaţi la o sursă de energie trebuie să fixaţi cu mâna priza sau orificiul în care cablul a fost introdus. Când îl scoateţi, nu trageţi de cablu de la o distanţă mai mare de cinci centimetri. În caz contrar, circuitele care fac legătura cu placa de bază se pot deteriora, iar aceasta din urmă ar putea chiar să ia foc.

2 Curăţaţi sistemul de răcire cu aer comprimat.
„Suflaţi" praful din ventilator şi radiator o dată pe lună cu un spray cu aer comprimat. Deschideţi carcasa şi înlăturaţi de acolo praful şi scamele.

3 Nu-l puneţi pe pat. Atunci când aşezaţi laptopul pe un material moale, îi blocaţi ventilarea prin partea de jos. În această poziţie, el nu poate absorbi aer pentru a se răci. Cel mai bine este să îl aşezaţi pe o suprafaţă tare  - o masă sau un birou  -, ca să rămână spaţiu între partea de jos a calculatorului şi suprafaţa pe care este aşezat.

4 Folosiţi un tampon de răcire. Evitaţi să-l supraîncălziţi prin folosire excesivă, aşezându-l pe un ventilator extern, oricât de ieftin.

5 Apelaţi la softuri de curăţare. Descărcaţi de pe internet softuri speciale de curăţare şi folosiţi-le în fiecare zi pentru a nu compromite programele instalate. Rezultatele se vor vedea treptat.

6 Fără lichide. Evitaţi să puneţi în apropierea computerului portabil orice fel de lichide sau mâncăruri care ar putea „interacţiona" cu el.

7 Curăţaţi ecranul. Atunci când desktopul se murdăreşte de praf, nu folosiţi produse pe bază de chimicale. Acestea pot distruge stratul subţire de protecţie de pe ecran. În schimb, puteţi folosi două şerveţele: mai întâi unul înmuiat puţin în apă şi apoi altul uscat. Puteţi folosi şi produse speciale de curăţat, aprobate pentru acest lucru, pentru a menţine ecranul strălucitor.

8 Epuizaţi bateria.
Este bine să folosiţi laptopul până când rămâne fără baterie, măcar o dată pe lună. Nu ţineţi aparatul tot timpul încărcat, deoarece bateria devine „leneşă" şi nu mai rezistă mult timp.

9 Instalaţi antiviruşi. Lumea virtuală este împânzită de viruşi, care au ca unic scop distrugerea softurilor de pe calculator. Chiar şi în cazul Mac-urilor este bine să apelaţi la sisteme de protecţie.

10 Actualizaţi Windows-ul. Săptămânal, Microsoft lansează actualizări pentru sistemul de operare, şi aceste adăugiri sunt critice pentru securitatea electronicelor. 

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite