YouTube interzice conţinutul care include teorii ale conspiraţiei

YouTube interzice conţinutul care include teorii ale conspiraţiei

YOUTUBE

YouTube, serviciul video al grupului Alphabet, a anunţat joi că interzice conţinutul care are ca ţintă persoane sau grupuri utilizând teorii ale conspiraţiei precum QAnon sau pizzagate, care ”au fost folosite pentru a justifica violenţa în lumea reală”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compania a afirmat pe blog că va începe să aplice imediat aceste politici extinse referitoare la ură şi hărţuire şi că le va intensifica în următoarele săptămâni.

Anunţul YouTube survine după măsurile anunţare recent de alte companii mari, între care Facebook şi Twitter, împotriva conţinutului QAnon, scrie news.ro

Facebook a anunţat în această lună că va elimina paginile, grupurile şi conturile de pe Instagram care reprezintă QAnon.

QAnon este o teorie a conspiraţiei nefondată care susţine că preşedintele american Donald Trump se luptă în secret cu o cabală de prădători sexuali de copii care include democraţi de rang înalt, elite de la Hollywood şi aliaţi ai statului paralel (deep state). FBI a numit această teorie ca fiind o posibilă instigare la terorism intern.

Teoria conspiraţiei împrumută totodată unele elemente ale teoriei pizzagate, despre o reţea de pedofilie condusă de la un restaurant din Washington, D.C.

Un purtător de cuvânt al YouTube a  declarat că interdicţia recentă se  referă la conţinutul care are ca ţintă persoane sau grupuri protejate, cum ar fi grupurile religioase sau etnice.

YouTube a arătat că a eliminat zeci de mii de video-uri legate de QAnon şi că a blocat sute de canale legate de QAnon, de la actualizarea politicii sale referitoare la răspândirea urii, în iunie 2019.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările