Vodafone România anunţă că reţeaua sa este alimentată integral cu energie din surse regenerabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediu Vodafone. FOTO Shutterstock
Sediu Vodafone. FOTO Shutterstock

Operatorul Vodafone România a anunţat că reţeaua sa este 100% verde, fiind alimentată integral cu energie electrică din surse regenerabile.

”Reţeaua Vodafone România este 100% verde, fiind alimentată integral cu energie electrică din surse regenerabile. Începând cu 1 aprilie 2020, ca urmare a renegocierii contractelor cu furnizorii de electricitate, compania s-a asigurat că toata energia electrică necesară operaţiunilor sale, inclusiv energia electrică consumată în spaţii închiriate, provine din surse regenerabile”, a anunţat compania.

În anul 2019 Vodafone România a demarat acţiunea de instalare de panouri fotovoltaice în spaţiile sale şi explorează, în prezent, utilizarea instalaţiilor eoliene cu scopul de a genera energie verde prin investiţii proprii, pe lângă achiziţionarea de energie exclusiv din surse regenerabile. 

Până în luna iulie a acestui an, întreaga reţea Vodafone din Europa va fi alimentată exclusiv cu energie ce provine din surse regenerabile (energie eoliană, solară sau hidroenergie), formând, astfel, reţeaua Vodafone Green Gigabit.

Obiectivul final Vodafone este de a atinge un nivel net zero al emisiilor de carbon până în 2040, la nivelul întregului grup, prin limitarea în întregime inclusiv a emisiilor indirecte, precum cele care provin din lanţul de aprovizionare sau din utilizarea produselor vândute, călătorii de business ş.a.m.d.

Vodafone este operator de servicii mobile şi fixe în Europa şi furnizor global de servicii IoT. Platforma sa de tehnologie M-Pesa permite, în Africa, unui număr de peste 45 de milioane de oameni să beneficieze de acces la plăţi mobile şi servicii financiare. Operează reţele mobile şi fixe în 21 de ţări şi 48 de reţele mobile partenere. La 31 decembrie 2020, Vodafone Group avea peste 300 de milioane de utilizatori ai serviciilor mobile, peste 27 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix, peste 22 de milioane de clienţi ai serviciilor TV şi peste 118 milioane de dispozitive IoT conectate.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite